reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Doporučené monitory: Vánoce 2018

4.12.2018, Milan Šurkala, návod
Doporučené monitory: Vánoce 2018
Sháníte nový monitor? Potřebujete co nejlepší obraz za co nejnižší cenu? Jste náruživým hráčem nebo profesionálním fotografem? Pokud ano, náš dnešní článek vám představí několik monitorů, nad kterými by bylo dobré uvažovat.
Na stránkách našich serverů se pravidelně setkáváte s články o doporučených produktech, ať už jde o PC sestavy, telefony, fotoaparáty nebo stativy. Nyní je rozšiřujeme i o aktualizovaný výběr doporučených monitorů. I když je monitor mnohdy zanedbáván, je to právě on, který prezentuje veškerou činnost počítače a je potřeba studovat mnoho důležitých parametrů.
 
Monitor Samsung
 
Těch je opravdu mnoho a nebylo jednoduché přinést jednoznačné dělení tak, abyste pro vaše požadavky našli ten pravý monitor jen v jedné kategorii. Některé monitory totiž mohou být velmi dobrou volbou ve více kategoriích. Pro někoho může být důležitá úhlopříčka, pro někoho rozlišení, někdo zase chce dobrou barevnou věrnost, někdo jde po ceně a podobně. Jako primární jsme tedy zvolili dělení podle ceny. Ve vyšších kategoriích, kde dochází k větší specializací monitorů, jsme je už rozdělili podle určení, tedy na herní a grafické. Přidali jsme také kategorii speciálně se věnující HDR monitorům. Výčet by měl nastínit několik monitorů, které mohou být některými svými vlastnostmi zajímavé. To však pochopitelně záleží na subjektivních potřebách.
 
V následující kapitole ale začneme tím, co se vlastně dá u monitorů sledovat, tedy jaké parametry vůbec u monitorů najdeme a co znamenají.
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama