reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Drony nasadí NYPD i policie v Riu de Janeiro

7.12.2018, Milan Šurkala, aktualita
Drony nasadí NYPD i policie v Riu de Janeiro
Policejní sbory po celém světě rozšiřují své technické možnosti díky novým dronům. Policie v New Yorku takto obohatí svou flotilu o 14 nových kousků, Rio de Janerio k tomu přidá i desetitisíce kamer.
Drony jsou velmi užitečnými pomocníky nejen u klasických záchranných složek, jakými jsou např. hasiči, hodně je ale začíná využívat i policie. To se týká takřka celého světa, ostatně drony se využívají i u nás. Možnosti monitorování jsou vítanou funkcí pro nejrůznější události, a tak se např. New York Police Department (NYPD) dočkalo 14 nových dronů DJI. Konkrétně jde o 11 kusů Mavic Pro, 2 kusy Matrice 210 RTK a jeden Inspire 1. IHlavním využitím budou různé záchranné mise, pomoc při únosech, vyšetřování v těžko dostupných místech a podobně. Řidiči by měli být v klidu, policie je neplánuje využívat k monitorování dopravy. O jejich využití se bude starat jednotka Technical Assistance Response Unit (TARU).
 
DJI Matrice 210 RTK
 
O mnoho rozsáhlejší to bude mít brazilské RIo de Janeiro. To zkouší drony už od roku 2012 a nyní plánuje dále rozšířit systém sledování, který by měl pomoci bojovat s organizovanými gangy. Ostatně jen v posledním roce se zde údajně stalo 5300 vražd. Hovoří se tak dokonce o ozbrojení dronů. Mimo to ale stát v Brazálii také plánuje výrazně zvýšit počet bezpečnostních kamer, a to až o dalších 30 tisíc. Zda ale takový drobnohled opravdu pomůže bojovat s přebujelou kriminalitou, to ukáže až čas.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama