reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk po skandálu Facebooku: smazal z něj profily svých firem

24.3.2018, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk po skandálu Facebooku: smazal z něj profily svých firem
Elon Musk se s Markem Zuckerbergem nemá zrovna příliš v lásce. Proto po skandálu Facebooku s ochranou dat svých uživatelů na výzvu na Twitteru neváhal a smazal facebookové profily svých společností.
Nedávný skandál Facebooku s nedostatečnou ochranou dat má další vývoj. Hodnoty akcií Facebooku padají a zatímco minulý týden končily s hodnotou $185 za akcii, dnes je to už jen něco přes $159 (propad asi 14 %). Do hry se navíc vložil Elon Musk, který s Markem Zuckerbergem není zrovna největší kamarád.
 
Elon Musk
 
Musk se připojil do diskuze iniciativy #DeleteFacebook s provokativní hláškou "Co je to Facebook?" Jeden z uživatelů pak odpověděl: "Jestli jsi chlap, tak smaž facebookovou stránku SpaceX." Muskova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a napsal: "Ani jsem si neuvědomil, že vůbec existuje. Smažu ji." A opravdu tak za chvilku udělal. Stránka tou dobou měla přes 2 miliony fanoušků.
 
Ozývali se ale i další uživatelé např. s tím, že facebookovou stránku má také Tesla a zda ji taky smaže. Elon Musk jen řekl, že ji určitě také odstraní a že mimochodem vypadá docela chabě. I zde byly více než 2 miliony fanoušků. Později zmizela i facebooková stránka SolarCity a Hyperloopu.
 
Mark Zuckerberg
 
Autor: Friesehamburg [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], přes Wikimedia Commons
 
Ještě bychom mohli zmínit, proč se vlastně Musk a Zuckerberg vlastně nemají moc v lásce. Zakladatel Facebooku např. vytýkal Muskovi, že to s kritikou umělé inteligence a jejím možným dopadem moc přehání. Na základě diskuze mezi nimi pak Musk prohlásil, že Zuckerbergovy znalosti v této oblasti jsou omezené.
 
Připomeňme, že oba dva jsou programátoři. Zuckerberg je sice s Facebookem velmi úspěšný, jenže teď si se svým monstrem, které stvořil, neví moc rady (ostatně jeho reakce na skandál následovala až po několika dnech ticha). Elon Musk je naproti tomu výrazně vzdělanější člověk, který se ve všech oblastech, ve kterých pracuje (a že jich je), sám také velmi aktivně vzdělává a hluboce se účastní vývoje. Další incident byl např. v roce 2016, kdy SpaceX měla Facebooku a jiným společnostem vynést do vesmíru satelit, ale let skončil explozí. I tehdy to skončilo přestřelkou na sociálních sítích.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama