reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk přejmenovává Twitter na X, konkurenční Meta Threads ztrácí 70 % uživatelů

24.7.2023, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk přejmenovává Twitter na X, konkurenční Meta Threads ztrácí 70 % uživatelů
V sociálních sítích se v posledních dnech dějí nemalé věci. Meta Threads po skvělém začátku zažívá neméně tak výrazný pád v oblíbenosti. Twitter se pak svým způsobem stává minulostí a bude přejmenován na X.
Elon Musk a Twitter jsou v posledních měsících kombinací, která se nám stará zejména o negativní zprávy. Nyní bylo oznámeno, že značka Twitter skončí a sociální síť dostane jméno X. Ostatně doména x.com už nyní vede twitter.com a dá se předpokládat, že o něco později se přesměrování otočí. Musk vyzval uživatele, ať navrhnou nové logo pro sociální síť a vítězný návrh můžete vidět v článku. Sociální síť se chce stát rozcestníkem v podstatě pro drtivou většinu digitálních činností a být nejen globálním "náměstím", ale také např. platebním systémem podobně jako WeChat v Číně.
 
X Twitter
 
Zatímco dosud negativní zprávy a kroky Elona Muska vedly ke snížení zájmu o Twitter, síti se nyní daří držet zhruba 200 milionů denně aktivních uživatelů a neklesat s tím, že průměrná doba zde strávená se pohybuje okolo půl hodiny. Konkurenční Meta Threads měla sice skvělý start a 100 milionů uživatelů dosáhl pouhých 5 dní po svém spuštění, čímž překonal všechny rekordy, nicméně síti se navzdory nedávným aktualizacím vůbec nedaří udržovat vzestupný trend. Tak, jak rychle její hvězdy začala zářit, tak rychle teď pohasíná. Oproti rekordnímu počtu uživatelů ze 7. července už počet denně aktivních uživatelů klesl o opravdu výrazných 70 %. Současně také průměrná doba zde strávená spadla z 19 minut denně na pouhé 4 minuty.
 
Meta Threads
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama