reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Sociální síť Meta Threads má 100 milionů uživatelů, je mezi nimi i ElonJet

11.7.2023, Milan Šurkala, aktualita
Sociální síť Meta Threads má 100 milionů uživatelů, je mezi nimi i ElonJet
Sociální síť Threads od Mety sice není dostupná v Evropě, je o ní ale obrovský zájem spolu s tím, jaké problémy má Twitter Elona Muska. Na Threads zavítal i účet ElonJet, který sleduje Muskův tryskáč.
Sociální síť Twitter má pod vedením Elona Muska (a nyní Lindy Yaccarino) nemalé problémy. Ten se jí snaží finančně udržet při životě, to ale přináší také spoustu kontroverzních kroků, který ze sítě vyhání zadavatele reklamy i uživatele. Hovoří se o tom, že síť měla loni 240 milionů denně aktivních uživatelů, nicméně nyní by toto číslo mělo být o cca 11 % nižší, tedy se pohybovat někde okolo 215 milionů. Pro síť je to problém ještě z toho důvodu, že společnost Meta vytvořila konkurenční platformu Threads, která se snaží využít špatné situace Twitteru a přebrat jí uživatele. Bohužel pro Twitter se to Metě opravdu velmi dobře daří. Dostala se totiž na 100 milionů uživatelů za méně než 5 dní, čímž překonala rekord ChatGPT, který na to potřeboval 2 měsíce.
 
Meta Threads
 
Je to zajímavé i z toho důvodu, že aplikace není dostupná v Evropě. Oproti Twitteru přináší 500 znaků místo 280, videa mohou mít do 5 minut. Není potřeba vytvářet nový účet, stačí využít ten z Instagramu, se kterou je tato síť i provázána. Prozatím neexistuje ve webové verzi (pouze iOS a Android) a je bez reklam, což se v budoucnu jistě změní, až bude mít dostatek uživatelů.
 
Zajímavostí je i to, že byl na Threads založen účet ElonJet od Jacka Sweeneyho. Tento účet byl aktivní na Twitteru, kde zveřejňoval polohu tryskáče Elona Muska. Nyní 20letý student z Floridy se s Muskem dostal do křížku, odmítl jeho nabídku 5000 USD za zrušení účtu, a tak ho později Musk označil jako šíleného stalkera a účet omezil. ElonJet má dnes a Threads už 92 tisíc sledujících.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama