reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epic nabízí zdarma hry Europa Universalis IV a Orwell: Keeping an Eye on You

11.8.2023, Karel Polívka, aktualita
Epic nabízí zdarma hry Europa Universalis IV a Orwell: Keeping an Eye on You
Epic nabízí zdarma historickou grand strategii Europa Universalis IV a hru Orwell: Keeping an Eye on You, v které v dohledovém systému alá Big Brother vyhodnocujete podezřelé chování lidí a hledáte zločince. Nabídka skončí ve čtvrtek 17. 8. v 17:00.

Europa Universalis IV

 
Přestože jde už o 10 let starou hru, tato komplexní grand strategie se zaměřením na skutečný historický vývoj se stala mezi příznivci tohoto žánru tak populární, že pro ni stále vychází nová obsahová rozšíření (dvě nejnovější DLC jsou jen 2 měsíce stará z 20. června). První díl této série vyšel už v roce 2000 a už od začátku pro ni platí, že akce hráče i protivníků probíhají v reálném čase (běh událostí lze ale pro všechny strany pozastavit pomocí pauzy) na rozdíl od tahového systému, který je u strategií tohoto typu více obvyklý.
 
 
Hra vyšla 13. srpna 2013 od vývojářů Paradox Development Studio (vydavatelem je Paradox Interactive, od kterého by letos na podzim měla přijít nová 4X strategie Star Trek: Infinite postavená na konceptu velmi úspěšné strategie Stellaris). Aktuální hodnocení na Metacritic: 87 / 8.7.
 
 

Orwell: Keeping an Eye on You

 
Budete mít za úkol pomocí dohledového systému alá Big Brother analyzovat historii, chování i soukromou komunikaci obyvatel a vyhodnocovat, co působí podezřele, abyste pomohli odhalit ty, kteří mají nějaký podíl na sérii teroristických útoků.
 
 
Hra vyšla 27. října 2016 od vývojářů Osmotic Studios. Na Steamu je teď k dispozici za 2,49 EUR a pokračování z roku 2018 s názvem Orwell: Ignorance is Strength za 2,92 EUR. Aktuální hodnocení na Metacritic: 77 / 7.3.
 
Která z těchto her Vás více zaujala?
V anketě šlo hlasovat od 11.8.2023 do 11.9.2023. Počet hlasujících: 7
Europa Universalis IV86 %
Orwell: Keeping an Eye on You14 %
reklama