reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Far Cry 5 vydělal za týden 310 milionů dolarů

5.4.2018, Jan Vítek, aktualita
Far Cry 5 vydělal za týden 310 milionů dolarů
Nejnovější herní hit firmy Ubisoft se ukázal přímo jako zlaté vejce, které přineslo za pouhý první týden prodeje na 310 milionů dolarů za prodané kopie.V porovnání s předchozím dílem série tak jde o obrovský úspěch.
Pokud bychom to měli brát tak, že si všichni koupili jen kopie v ceně 60 dolarů, pak by se nového Far Cry 5 prodalo více než 5,1 milionů kusů, ale tak uvažovat samozřejmě nejde. Krom základní 60dolarové verze je totiž k dispozici ještě dražší Deluxe Edition a Gold Edition. Vedle nich tu máme také Season Pass a jako levnější přídavek Deluxe Pack. Počet prodaných kopií tak bude nižší, a to i proto, že AMD nabízí Far Cry 5 zdarma k počítačům vybaveným kartami Vega nebo RX 580. 
 
 
Tržby 310 milionů dolarů za pouhý týden prodejů znamenají, že Far Cry 5 se na úvod prodával více než dvakrát lépe než jeho předchůdce Far Cry 4, pokud máme počítat přímé předchůdce a ne odnože.  
 
Oficiální údaje říkají, že více než polovinu z veškerých prodejů činila digitální distribuce, která je pro Ubisoft výrazně výhodnější než prodej krabicovýc hverzí, neboť obvykle nabízí o 5 až 15 dolarů vyšší zisk. Forbes také porovnává úspěch hry Far Cry 5 s tím, co předvedl film Black Panther v USA, kde vydělal v prvním týdnu srovnatelných 292 milionů dolarů, což znamená dosud největší úspěch pro filmový Marvel. 
 
Na úspěch této hry už také přirozeně reagovaly akcie Ubisoftu, které po zveřejnění těchto zpráv poskočily o 7 procent a pak mírně rostly. Ze středeční hodnoty 66,60 USD se tak postupně dostaly na aktuálních 72,20 USD. 
 
Co se týče hodnocení této hry, na Steamu má "spíše kladné" ohlasy a od recenzentů sklízí také převážně kladné hodnocení. Od samotných uživatelů, kteří jsou ochotni na Metacritic psát recenze, si Far Cry 5 získal celkově průměrných 6,5 bodů, ovšem to lze brát ještě jako dobré skóre. Metacritic je totiž oblíbená platforma pro lidi, kteří se snaží trestat autory nepřiměřeně nízkým (čti nulovým) bodovým hodnocením, pokud se jim cokoliv nelíbí. Pokud si ale lidé na něco stěžují, pak je to slabý příběh a stereotyp ve srovnání s předchozími díly. 
 


reklama