reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 1180: horký čip s průlomovým výkonem?

10.8.2018, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 1180: horký čip s průlomovým výkonem?
Objevily se další zprávy, které naznačují, že nástupce karty GeForce GTX 1080 bude velice výkonný, ale i horký a mohl by aktuální generaci (či alespoň některé modely z ní) spíše doplnit, než aby je nahrazoval. 
Už za deset dní bychom měli vědět, co konkrétního NVIDIA přichystá pro zájemce o novou herní grafickou kartu a nyní se opět objevují informace, které potvrzují názor, že nepůjde o klasickou obměnu. Ona totiž na trhu ani není klasická situace a je možné, že NVIDIA toho zkusí využít pro celkové navýšení výkonu, ale i cen herních karet. 
 
 
Nyní je zdrojem nových informací společnost Galax, která slovy svého zástupce potvrdila, že alespoň jedna z nových karet přijde na trh v září a že můžeme očekávat "průlomový výkon", ale rovněž se máme připravit na vysokou spotřebu, která může překonat i nároky karty GeForce GTX 1080 Ti.
 
To bude také vyžadovat silné chlazení a v souvislosti s ním se zase mluví o tom, že NVIDIA vůbec poprvé představí referenční chladiče, které nebudou využívat jeden radiální ventilátor (typ "fukar"), ale budou se spíše podobat nereferenčním řešením se dvěma axiálními ventilátory. Tím by NVIDIA v podstatě mohla přímo konkurovat produktům svých AIB výrobců, jejichž výkonnější a potenciálně tišší chladiče byly pro uživatele vždy hlavním důvodem ke koupi. 
 
Vedle toho se opravdu dočkáme i podpory Ray Tracingu, což ostatně není žádné překvapení vzhledem k tomu, že tuto techniku renderingu už využijí některé chystané hry, jako je třeba Metro Exodus, kterýžto titul přijde na trh už v únoru 2019. 
 
V každém případě to vypadá, že nová generace GeForce bude opravdu zajímavá a nepůjde "jen" o posunutí výkonu o jedno SKU nahoru. 
 
Zdroj: Videocardz


reklama