reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Aorus GTX 1080 Gaming Box: herní skříňka

26.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Aorus GTX 1080 Gaming Box: herní skříňka
Společnost Gigabyte vysílá na trh další Gaming Box, který je tentokrát vybaven grafickou kartou s čipem GeForce GTX 1080. Tato "herní skříňka" nám může posloužit jako výkonná dokovací stanice pro naše notebooky.
Ona již dlouho známá myšlenka je taková, že s pomocí takovýchto menších základových stanic si můžeme v okamžiku z prostého notebooku vytvořit desktopový herní počítač, a to s využitím rozhraní Thunderbolt 3. Záleží pak především na tom, jaký výkon poskytne procesor notebooku a zda nebudou čtyři linky rozhraní PCIe 3.0 v Thunderboltu nějak omezovat v rozletu grafickou kartu. 
 
 
Gigabyte Aorus GTX 1080 Gaming Box je už druhý model představený po Aorus GTX 1070 Gaming Box, a je tak ještě výkonnější. Nicméně propustnost rozhraní Thunderbolt 3 by měla i na takové řešení stačit s tím, že přinejhorším přijdeme o pár procent výkonu, alespoň dle starších testů serveru techPowerUp
 
 
Uvnitř nové verze najdeme kartu GeForce GTX 1080 Mini, která se sama o sobě dostala na trh teprve nedávno, takže jsme mohli v podstatě očekávat, že Gigabyte připraví i nový Gaming Box. Karta v něm bude napájena stejně výkonným 450W zdrojem jako model s GTX 1070 a i ostatní specifikace jsou stejné, takže jde v podstatě o stejný produkt, jen s novou kartou. 
 
Vzadu tak vidíme jednak USB konektor typu C pro propojení s počítačem a pak čtyři USB 3.0, z nichž jeden má posílené napájení. Samotní grafika nabídne jeden DVI, tři DisplayPorty a jeden HDMI, přičemž v OC režimu dokáže nastavit své takty na 1632 až 1771 MHz. Paměti GDDR5X jí pracují na 10 GHz efektivně, takže Gigabyte v tomto případě nepřesedlal na 11GHz paměti. 
 
Nezapomnělo se ani na LED podsvícení s využitím systému RGB Fusion a za to všechno zaplatíme 750 USD (za model s GTX 1070 chce Gigabyte 600 USD - cca 16.000 Kč). 
 
reklama