reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google Stadia má problém: Chromecast Ultra se hodně přehřívá

22.11.2019, Milan Šurkala, aktualita
Google Stadia má problém: Chromecast Ultra se hodně přehřívá
Google před pár dny spustil herní streamovací službu Stadia. Někteří jsou z ní nadšeni, jiní mají naopak problémy. A vypadá to, že těch problémů bude více. Chromecast Ultra, který je součástí systému, se totiž výrazně přehřívá.
Je tomu jen pár dní, co Google představil svou herní streamovací službu Stadia. Zatímco některým běhá velmi slušně, jiní mají s konektivitou očekávané problémy. To však není jediné negativum. Objevují se totiž i další potíže, za které může stanice ChromeCast Ultra. Ta je určena k příjmu signálu a jejímu posílání na další zařízení, zodpovědná je i za ovládání samotných her (připojení ovladače). A právě zde tkví nemalý problém. Jak se ukazuje, zatímco pro běžné streamování je tato stanice naprosto dostatečná, Google Stadia je pro ni příliš a nemálo uživatelů nové herní platformy si stěžuje, že se Chromecast extrémně přehřívá.
 
Google Stadia
 
V mnoha případech je to tak vážné, že se Chromecast v zájmu vlastního přežití jednoduše vypne, aby se nepřehřál a jak někteří podotýkají, "neusmažil". Prozatím se nehovoří o tom, že by se někomu přehřál natolik, že by to pro zařízení znamenalo křemíkovou smrt, nicméně pro Google je dost velkým problémem, že zařízení nevydrží dlouhodobé hraní. Uživatelé se shodují v tom, že k přehřátí dochází obvykle po nějakých 3-4 hodinách hraní. Vypadá to tedy, že Google neoptimalizoval Chromecast Ultra pro nový typ použití a ten to ve stávající verzi nezvládá tak, jak by měl.
 
Když se k tomu přidají fakta, že ne vždy Stadia běží na připojení, které by ji mělo zvládat, a že nabídka her je prozatím hodně omezená, nevypadá to zrovna na hladký start. Uvidíme, co přinese budoucnost. Možná opravdu prorazí, bude to ale chtít ze strany Googlu ještě trochu zapracovat.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama