reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní kokpit Acer Predator Thronos dorazil do Evropy

7.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Herní kokpit Acer Predator Thronos dorazil do Evropy
Acer Predator Thronos byl poprvé představen loni v létě na IFA 2018 v Berlíně. Nyní je už připraven vstoupit na trh jako "otec herních křesel" či prostě herní kokpit. A pokud jsme dříve ani nechtěli znát cenu, tak nyní se ukazuje proč. 
Acer Predator Thronos je zařízení pro hráče, kterým nestačí prostý stůl a židle. Rádi by se k PC posadili jak za letecký kulomet a dívali se na sestavu třech prohnutých monitorů vedle sebe. To samozřejmě může mít něco do sebe, ovšem za jakou cenu? Přihlédnout musíme také k tomu, že Thronos je vybavený motory pro pohodlné nastavení, podobně jako v případě moderních stolů s nastavitelnou výškou. I zde bude možné si zvolit různá nastavení a ta uložit do paměti, aby šla vyvolat stiskem jednoho tlačítka. A to se nutně prodraží. 
 
 
Je to tak podobný produkt, jako je včera prezentovaný Cooler Master GTA-F, i když v poněkud jiném provedení. Acer sází na motorky a futuristický vzhled, zatímco Cooler Master spíše na jednoduché provedení s nesrovnatelně nižší cenou kolem 1000 dolarů. 
 
 
Motorky zde ovládají podpěru pro nohy, naklonění celého kokpitu, křeslo a také samotné rameno, na němž visí trojice monitorů. Vedle toho tu je také vibrační motor pro odezvu z her, odkládací prostor na pití, RGB LED podsvícení, plocha pro klávesnici a myš a zvláště se pak myslelo na možnost využití zařízení nesoucích značku Predator. Chybí tak snad už jen integrovaný bažant. 
 
 
Nyní už tak Acer Predator Thronos začal být nabízen v Evropě, takže známe už cenu, která je 18 tisících eur a tou to pouze začíná. Za 20 tisíc můžeme mít sadu kokpitu vybaveného třemi monitory Predator Z271U (27", WQHD, 144 Hz) a společně s desktopem Predator Orion 9000 to bude 25 tisíc eur, což zahrnuje také headset, klávesnici a myš, abychom nemuseli vůbec nic řešit. 
 
Cena je to tak mírně řečeno vysoká a není divu, že na dodaný kus budeme čekat skoro jako na nové auto, a to 6 až 8 týdnů, ostatně to je hardware v ceně nového auta. Acer slibuje, že Thronos nám přivezou a doma složí a zprovozní kvalifikovaní technici, a to zdarma a to čítá také servis po dobu dvouleté záruky. Zdarma to ale samozřejmě nebude, však takové slovo má vedle uvedené ceny hořkou příchuť. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama