Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP představilo myš se čtečkou otisků prstů

27.10.2018, Jáchym Šlik, aktualita
HP představilo myš se čtečkou otisků prstů
Jak svému desktopu či notebooku snadno a relativně levně přidat biometrické zabezpečení? Řešení se jmenuje HP USB Fingerprint Mouse. Jedná se o běžnou kancelářskou myš, která navíc obsahuje snímač otisků prstů.
Funkce Windows Hello umožňuje odemčení počítače bez zadávání hesla, využívá totiž biometrické ověření prostřednictvím infračervené kamery nebo čtečky otisků prstů. Ani druhou zmíněnou možností nedisponuje zdaleka každý notebook či tablet, o desktopech ani nemluvě. Proto se nabízí možnost přidat senzor jako periferii, a to asi vůbec nejelegantnějším způsobem – je totiž součástí myši HP USB Fingerprint Mouse, která byla představena tento týden po boku nových konvertiblů Spectre a EliteBook nebo monitoru EliteDisplay E234d. Tělo myši zdobí právě čtečka otisků prstů, která umožňuje snadné a rychlé odemknutí počítače. Po přiložení prstu na senzor dojde k naskenování obrazu a jeho porovnání s uloženými šablonami. Data jsou uložena přímo v paměti myši, takže Windows k nim nemají přístup, a navíc jsou šifrovány pomocí 256bitového klíče AES.
 
 
Jinak se jedná o standardní kancelářskou myš, která nabízí nenápadné černé tělo s ergonomickým tvarem. Vzhledem k symetrickému designu je myš vhodná pro praváky i leváky. K dispozici je pravé a levé tlačítko spolu s kolečkem pro rychlé skrolování, žádné další ovládací prvky nehledejte. Laserový snímač nabízí nastavitelné rozlišení v rozmezí od 800 DPI do 1 600 DPI (v krocích po 200 DPI). Propojení s počítačem zajišťuje starý známý kabel USB o délce 1,8 m. Myš se vyznačuje rozměry 107,02 x 67,02 x 38,70 mm a hmotností přibližně 85 g /včetně kabelu). Plná kompatibilita je zaručena s operačním systémem Windows 10.
 
HP USB Fingerprint Mouse se na český trh dostane až v únoru 2019. Cena byla stanovena na 990 Kč s DPH.
 
Zdroj: Tisková zpráva