reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTT postaví Hyperloop dráhu v Indii

6.9.2017, Milan Šurkala, aktualita
HTT postaví Hyperloop dráhu v Indii
Indie bude podle všeho jednou z prvních zemí, která bude využívat dráhu Hyperloop. Společnost HTT podepsala kontrakt se státem Ándhra Pradéš a již příští měsíc se bude studovat, jak tuto dráhu postavit.
Vypadá to, že s Hyperloopem to společnosti myslí vážně a nepůjde jen o planý výkřik, který nikdy nedojde realizace. Testují se různé části této technologie a některé státy už podepsaly smlouvy o budoucí konstrukci těchto rychlých drah. Vedle Slovenska a několika jiných se nyní přidává Indie a konkrétně její stát Ándhra Pradéš. Zde byla podepsána dohoda se společností HTT (Hyperloop Transport Technologies) a půjde o úsek dlouhý necelých 30 mil (cca 45 kilometrů) mezi městy Vidžajaváda a Amaravati, které se chce stát kolébkou moderních technologií v Indii.
 
Hyperloop v Indii
 
Cesta, která nyní vlakem trvá zhruba hodinu, by se měla smrsknout na pouhých 6 minut. Do projektu se zapojí jak stát, tak i soukromí investoři. Od října začne půlroční studie, která má za úkol zjistit, kudy by bylo nejlepší vést trasu a jak vyřešit všechny byrokratické problémy. Kdy ale bude skutečná dráha v provozu, není vůbec jasné. Stále totiž není plně vyvinuta technologie Hyperloopu, Podle slov HTT ale technologie není žádným problémem a případné překážky mají být úplně jinde. Vedle byrokracie a technologie však bude problém také s cenou cestování a vytvořit Hyperloop jako cenově dostatečně atraktivní vedle dnešních způsobů dopravy.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama