reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel odhalí Coffee Lake už 21. srpna

9.8.2017, Jan Vítek, aktualita
Intel odhalí Coffee Lake už 21. srpna
Původně měly až někdy v příštím roce přijít na trh procesory Coffee Lake, ovšem Intel nyní sám ohlásil, že se jich dočkáme už tento rok, a to dokonce za necelé dva týdny. V ten den Američané očekávají i jinou velkou událost.
Intel se evidentně rozhodl, že uspíší nejen nástup procesorů Core-X Series, ale také řadových desktopových procesorů, které si chystal pod označením Coffee Lake. O nich se totiž donedávna udávalo, že na trh přijdou až v příštím roce, ale to by měla být až druhá vlna. Ta první, jak ukázala nedávno zveřejněná roadmap, přijde ještě letos, a to 21. srpna. V tento den se právě Američané mohou těšit ještě na celkové zatmění slunce, které protne řadu jejich států od severozápadu po jihovýchod. To my si naopak tento den připomeneme už 49 let od jiné události, která tak příjemná nebyla. 
 
 
V přespříští pondělí v pět odpoledne tak Intel zcela odhalí nové procesory, což doprovází heslem, že se "dějí úžasné věci, když se věci sejdou", což je bezesporu narážka právě na zatmění. 
 
 
Intel tak zatím ještě sám nezveřejnil specifikace svých procesorů Coffee Lake, ovšem ty už pomalu vyplývají na povrch. Zrovna nedávno se tyto specifikace objevily, ovšem zatím je nelze brát jako hotovou věc. Tyto specifikace totiž ukazují na to, že se Intel chystá navýšit počet jader ve svých procesorových rodinách, čili Core i3 dostanou 4 jádra a Core i5 a i7 pak 6 jader. Tomu by se dalo věřit, ale otázka je, jak to Intel udělá s podporou Hyperthreadingu. Mluví se totiž o jistém modelu Core i3-8300, jenž by měl mít 4 jádra plus Hyperthreading, takže tato základní konfigurace by byla stejná jako u dnešních Kaby Lake-S. 
 
Uvidíme, zda 21. srpna budou Coffee Lake už rovnou uvedeny na trh, nebo je Intel zatím představí jen formálně. Však je jasné, že on sám sice může mít tyto procesory připraveny, ale také musel dát dostatek času výrobcům základních desek, aby mohli připravit a odladit své modely. Dle serveru KitGuru budou Coffee Lake opravdu vypuštěny na trh někdy později a zatím se ví jen to, že do konce tohoto roku. 
 
Zdroj: Intel
reklama