reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel reorganizuje svou serverovou divizi DCG

15.1.2020, Jan Vítek, aktualita
Intel reorganizuje svou serverovou divizi DCG
V listopadu se objevily informace o tom, že Intel odstartoval jakousi reorganizaci týkající se jeho Data Center Group, čili serverové divize. Mluvilo se o propouštění a přesunu lidí na jiné pozice a dnes se můžeme podívat na to, o co konkrétně šlo.
Server Anandtech se spojil s Intelem ve snaze zjistit více, co se děje v jeho divizi Data Center Group (DCG) a získal potvrzení, že ta skutečně podstoupila či snad ještě podstupuje interní přeskupení, což se mluvčí zdráhal označit za reorganizaci s tím, že jde v Intelu o běžnou věc. Ve výsledku tak výkonný viceprezident divize DCG Navin Shenoy (na snímku) získal novou pozici, a sice EVP a GM celé Data Platforms Group, jak bylo ohlášeno před několika dny (DCG je součástí DPG). 
 
 
Intel si uvědomuje, že se pohybuje na velice odlišném trhu než před 10 či 20 lety a vedle CPU tu je také AI, IoT, sítě, paměti a úložná zařízení či jiné novinky, které se firmy přímo dotýkají, ale v jejichž případě měl vždy velice malý tržní podíl. Jeho cílem je tak stát se nejen oním hlavním výrobcem procesorů x86, ale o tom nedávno dostatečně jasně mluvil i CEO Robert Swan.  
 
Divize DCG se tak měla proměnit za účelem sledování nového cíle a také pro zajištění vyšší efektivity svého provozu. V důsledku se tak některé skupiny pracovníků v ní sloučily, jiné byly vytvořeny a další rozpuštěny s tím, že nastalo i propouštění, ale na druhou stranu i povyšování a přišly změny pracovních pozic. Mluvčí však odmítl uvést, o jak zásadní změny šlo a kolika zaměstnanců se nakonec dotkly, nicméně z informací vyplynulo, že nejvíce je pocítili zaměstnanci v obchodních a marketingových odděleních. 
 
 
Změny se dotkly také viceprezidentky DCG a generální manažerky vývoje procesorů Xeon a DCM (Data Center Marketing) Lisy Spelman. Ta může mluvit o povýšení, neboť bude mít stejné funkce, ale týkající se skupiny XMG (Xeon and Memory (Optane) Group). Bude tak koordinovat vývoj řad procesorů Xeon a pamětí Optane a rovněž si pohlídá svou DCM. 
 
Vypadá to však, že Intel není připraven sdělit podrobnosti o tom, jaká je nová organizace skupin v rámci DCG či DPG a jaké nové skupiny vznikly, což naznačuje, že změny stále probíhají. Zatím tak oficiálně vypustil jen nic neříkající oznámení o tom, že změny probíhají ve snaze sledovat potřeby a priority firmy a že se snaží ke všem zaměstnancům, kteří jimi byli ovlivněni, chovat profesionálně a s respektem. 


reklama