reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intelu unikly plány s produkty chystanými až do poloviny 2018

29.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Intelu unikly plány s produkty chystanými až do poloviny 2018
Server Gamers Nexus zveřejnil uniklé plány firmy Intel, které se týkají desktopových produktů chystaných až do poloviny příštího roku a také produktů pro ukládání dat. Můžeme se tak podívat, co si Intel pro nás v nejbližší době chystá.
Intel se aktuálně už chystá vypustit na trh až šestijádrové procesory Coffee Lake, o nichž už víme mnohé a čeká se už v podstatě jen na konec informačního embarga, recenze a dostupnost i se základními deskami s čipsetem Z370 Express.  
 
- klikněte pro zvětšení - 
 
Nyní se ale můžeme podívat na to, co bude dále. Potvrzuje se, že zákazníci hledající levnější desky pro Coffee Lake, na nichž nechtějí taktovat, si budou muset počkat do prvního kvartálu příštího roku, až dorazí další čipové sady ze 300 Series, a to H370 Express, B360 Express, a H310 Express. Právě H370 Express bude v podstatě to samé co Z370 Express, akorát bez podpory přetaktování a bez certifikace NVIDIA SLI. B360 Express už bude mít méně možností konektivity, což pak platí zvlášť pro nejvíce odlehčený H310 Express. 
 
Později před koncem prvního pololetí přijdou ještě podnikové verze čipsetů Q370 a Q360 s podporou Coffee Lake s vPro. 
 
 - klikněte pro zvětšení - 
 
Dále lze očekávat nástup dalších Coffee Lake, a to i dvoujádrových, přičemž je otázka, zda se neobjeví také třeba nějaké čtyřjádrové Pentium, ale na to nelze sázet.Ještě v tomto roce se ale objeví úsporné procesory Pentium a Celeron patřící do SoC platformy Gemini Lake. Půjde o 2 a 4jádrové modely s TDP 10 W, a to konkrétně například Pentium J500S, Celeron J410S, a Celeron J400S. 
 
 - klikněte pro zvětšení - 
 
Na konci října by také Intel měl vypustit na trh třetí produkt rodiny Optane, jenž má být určený běžným, ale výkonným počítačům. Na trhu tak doplní již nabízené 16GB a 32GB spotřebitelské verze, které se ale dají využít spíše jen jako cache. Na rozdíl od nich nové Optane 900P nabídnou 240 a 480 GB, takže už budou mnohem zajímavější a využitelné i jako SSD pro celý systém. Jenomže nikde není uvedeno, že půjde o zařízení s paměťmi 3D XPoint, i když bychom to dle značky Optane automaticky očekávali. Jen abychom se pak nedivili, když přijdou SSD s 3D NAND Flash.
 
Zajímavé je, že Intel chce Optane 900P využít v rámci jisté desktopové platformy pro nadšence, která je optimalizovaná pro hru Star Citizen. Ta se mimochodem už velice blíží k vypuštění alfaverze 3.0, a tzv. "evocati" mohou získat danou alfu pro testování každým dnem (pokud ji už nemají). 
 
reklama