Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

InWin 925: mohutný tower se silným chlazením pro E-ATX

12.11.2019, Jan Vítek, aktualita
InWin 925: mohutný tower se silným chlazením pro E-ATX
InWin si připravuje pod prostým označením 925 velkou skříň formátu Full Tower, která je tak určena pro výkonné PC sestavy. Sama nabídne krom potřebného místa mohutné tělo z broušeného hliníku. 
Model InWin 925 zcela jasně navazuje na "supervěž" 928, která byla představena na letošním CES. Můžeme tak očekávat, že model 925 bude o něco jednodušší či hůře vybavený, ale také levnější. I tak jde ale o velkou skříň, která je určena pro základní desky do formátu E-ATX a kdo bude chtít, může si do ní nainstalovat třeba jen Mini-ITX desku. Tomu nám nic nebrání, snad jen zdravý rozum.  
 
 
Design skříní 925 a 928 je také velice podobný, což platí především o provedení vnějších panelů z broušeného hliníkového plechu. V duchu moderní doby se zde nezapomnělo na průhledné sklo namísto kovové bočnice. To dle snímků ani není nijak zvlášť zabarvené, skoro jako by tam ani nebylo. 
 
 
I díky tomuto sklu pak bude mít InWin 925 výslednou hmotnost 17,8 kg, což je na prázdnou skříň celkem dost a s nainstalovanými komponentami se snadno dostaneme na úroveň pytlu cementu. Ovšem není divu, i když je hliník lehčí než ocel, výrobce použil 4mm tlusté panely. Ten přední má na sobě pouze malé logo InWin s RGB podsvícením (lze synchronizovat se systémy firem Asus, MSI, Gigabyte a ASRock) a jinak se o světlo starají všemožné ventilátory umístěné po třech vepředu, vzadu i nahoře. A to je trošku podivné uspořádání, když si uvědomíme, že zvenčí vůbec nejsou vidět záslepky karet. 
 
 
Ty se ovšem nachází na obvyklém místě, jen jsou ze zadní strany přikryty trojicí ventilátorů, což vypadá z hlediska chlazení zajímavě, ale pohodlný přístup k zadním konektorům desky a karet to rozhodně nezajistí. 
 
Jak ukazuje třetí obrázek, maximální rozměry desky jsou 305 x 330 mm, což je opravdový standard E-ATX. To je důležité si uvědomit při koupi takové skříně, protože pod daným formátem si jejich výrobci často představují cokoliv, co je jen trošku širší než ATX. Dále tu máme možnost instalovat až 420 mm dlouhé karty a také je lze umístit vertikálně. 
 
 
Přední I/O panel nabízí krom vypínače 1x USB 3.1 Gen 2 Type-C, 2x USB3.0 a HD Audio. Nemáme tu žádné mechanikové pozice, pouze vnitřní pro čtyři 3,5" zařízení a tři 2,5". Jak už bylo uvedeno, nahoře, vepředu i vzadu máme tři 120mm pozice využitelné vepředu pro až 280mm radiátor (360mm bez HDD klecí) a 360mm horní radiátor. 
 
InWin 925 se dostane do evropských obchodů ještě tento měsíc s cenou 500 eur. 
 
Zdroj: InWin