reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jeff Bezos předpokládá, že bilionové lidstvo osídlí sluneční soustavu

17.10.2018, Milan Šurkala, aktualita
Jeff Bezos předpokládá, že bilionové lidstvo osídlí sluneční soustavu
Na konferenci Wired25 v San Franciscu měl zajímavý příspěvek i Jeff Bezos z Amazonu a Blue Originu. Tvrdí, že lidstvo bude mít v budoucnu až 1 bilion lidí, a protože Země není nekonečná, osídlí sluneční soustavu.
Konference Wired25 přinesla několik zajímavých příspěvků. Dozvěděli jsme se, že Google opravdu vyvíjí cenzurovaný vyhledávač pro Čínu, byť jen v rámci průzkumu, své řekl i Jeff Bezos, CEO Amazonu a majitel Blue Originu. Tvrdí, že lidstvo se jednoho dne dočká bilionu obyvatel, jenže to se ani zdaleka nevleze na konečně velkou Zemi a tomuto faktu je třeba aktivně čelit už dnes. Bude se tedy muset rozprostřít po sluneční soustavě, k čemuž má dopomoci Bezosova společnost Blue Origin. Je si však vědom, že je to dlouhodobá mise a něčeho takového se už nedožije.
 
Blue Origin New Glenn
 
Jeff Bezos je nyní nejbohatším mužem na planetě a každý rok ze svého vloží jednu miliardu dolarů do Blue Originu, kterému byl před pár dny přiklepnut grant U.S. Air Force ve výši 500 milionů dolarů. Ten má pomoci společnosti vyvinout raketu New Glenn a umožnit americké vládě si vybrat dvě společnosti, které budou zajišťovat technologie pro pravidelné lety do vesmíru.
 
Bezos se navíc nechal slyšet, že tuto tradici každoročního investování do Blue Originu pro příští rok lehce přehodnotí a do své vesmírné firmy chce tentokrát vrazit o něco více než miliardu. Věří, že pokroky se mohou stát velmi rychle, ostatně dle jeho slov se stačí podívat, co vše se událo za posledních 20 let ve světě internetu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama