reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ještě nemáte Creators Update? Microsoft vám to brzy připomene

4.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Ještě nemáte Creators Update? Microsoft vám to brzy připomene
Pokud máte na svém počítači ještě starší verzi systému Windows 10 a ne nový Creators Update z letošního jara, Microsoft vám brzy začne připomínat, že byste si jej měli aktualizovat. Nicméně vám dá na výběr. 
Je otázka, zda toto rozhodnutí Microsoftu více prosazovat aktuální verze Windows 10 má základ v rozmáhajících se útocích ransomwaru. V každém případě se však v Redmondu chystají spustit kampaň na podporu rozšiřování aktuálních verzí systému, přičemž v této době jde o Creators Update a na podzim přijde ještě jedna velká verze. 
 
 
Microsoft se prý jednoduše chystá zobrazovat vyskakovací okna s požadavky, jež se budou lišit dle toho, jaké sestavení aktuálně používáte. Pro uživatele s nainstalovanou listopadovou aktualizací ještě z roku 2015 nebo s Anniversary Update z července 2016 to bude okno, které je vyzve k přehodnocení nastavení ohledně soukromí. Dané okno také nabídne celkem pět možností, jak proces aktualizace pozdržet a pak už vyzve k aktualizaci na nejnovější verzi systému. 
 
windows 10 creators update
 
Pokud provozujete dokonce ještě původní verzi systému z léta 2015 (sestavení 1507), pak vězte, že ta už doputovala ke konci své životnosti (end-of-life), což znamená, že její uživatelé už nebudou moci instalovat každoměsíční várku bezpečnostních aktualizací, což znamená větší riziko ze strany malwaru. V tomto případě už bude Microsoft rovnou zobrazovat, že dané zařízení potřebuje nejnovější aktualizace a pokusí se na ně instalovat nejnovější verzi systému. 
 
Microsoft se tak prostě a jednoduše chystá mnohem aktivněji prosazovat nové verze systému Windows 10 a uživatelé se mohou připravit, že je s tím jejich systém může často otravovat. 
 
Můžeme se také připravit na to, že velké změny v zabezpečení systému přinese připravovaný Fall Creators Update, jako jsou například řízené složky nebo rovnou AI zabezpečení
reklama