reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kryptoměnová burza Coinbase propustí 25 % svých zaměstnanců

12.1.2023, Milan Šurkala, aktualita
Kryptoměnová burza Coinbase propustí 25 % svých zaměstnanců
Kryptoměnové společnosti mají nyní těžké období a situaci musí řešit i takový velikán, jakým je Coinbase. Společnost oficiálně oznámila, že bude nucena propustit čtvrtinu své pracovní síly a dát k ledu několik projektů.
Rok 2022 byl ve znamení pádu několika kryptoměnových projektů, přičemž asi dvěma nejdůležitějšími jsou pád fondu 3AC na přelomu jara a léta a pak krach společnosti FTX, kde se řeší obvinění z podvodů a kde jejímu CEO, Samu Bankman-Friedovi, hrozí, že stráví celý život za mřížemi. V nejlepší situaci ale není ani kryptoměnová burza Coinbase. Její CEO Brian Armstrong oznámil, že Coinbase má sice spoustu peněžních prostředků a že dle jeho názoru kryptoměny nikam nezmizí, přesto je potřeba přistoupit k úsporným opatřením. Na druhou stranu si myslí, že z celé situace Coinbase vybruslí jako ještě silnější díky krachu velkého konkurenta i díky jasnější legislativě ohledně kryptoměn.
 
Coinbase
 
Něž se ale toto nějak projeví, vyžádá si to čas, ale potřeba je jednat rychleji, aby se povedlo bez úhony přečkat probíhající "kryptozimu". Coinbase tak propustí 25 % své pracovní síly, což znamená odchod zhruba 950 zaměstnanců. Společnost přiznává, že se svezla na vlně nabírání, kdy se stal u mnoha firem v posledních letech větší počet zaměstnanců jakýmsi měřítkem "úspěchu", aniž by tolik zaměstnanců bylo vůbec potřeba. Coinbase také poslal k ledu několik projektů, které měly menší šanci na úspěch. Další projekty ale budou fungovat nadále bez omezení.
 
V USA dostanou zaměstnanci jako odstupné 14 týdnů základního platu plus 2týdenní plat za každý rok, který zaměstnanec odpracoval ve společnosti. Nebude chybět ani zdravotní pojištění a další benefity.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama