reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kryptoměnu Libra opouští i Mastercard, Visa, eBay,...

13.10.2019, Milan Šurkala, aktualita
Kryptoměnu Libra opouští i Mastercard, Visa, eBay,...
Facebook svou kryptoměnu Libra asi opravdu jen tak neprosadí a neuvede do reálného života. Poté, co projekt opustil PayPal, oznámily podobný krok i další společnosti, navíc jde o ty nejdůležitější jako Mastercard nebo Visa.
Kryptoměna Libra od Facebooku to má hodně nahnuté. Panuje všeobecná nedůvěra v projekt, kterému jméno zvyšovaly některé zavedené finanční společnosti. Nyní se ale ukazuje, že tomuto projektu už nevěří ani tyto firmy. Minulý týden tak projekt opustil PayPal, nyní se přidávají další velmi důležité firmy, jejichž absence celý projekt značně rozbourává. Z projektu totiž odstoupily finanční společnosti Mastercard, Visa, eBay, Mercado Pago a Stripe.
 
Calibra logo
 
Libra Association, která tak ještě nedávno čítala zhruba 30 členů, se pomalu blíží spíše ke dvacítce. První meeting zbývajících členů by se měl konat zítra, 14. října v Ženevě. Většina odcházejících společností se vyjádřila, že se v tomto okamžiku rozhodla Libru nepodporovat, přestože je vize a idea projektu zajímavá. Místo toho se chtějí soustředit na vlastní řešení, což zmínil minule PayPal a nyní i Visa a eBay. Stripe sice věří v potenciál Libry, nicméně chce být jen otevřen případné spolupráci v budoucnu, ale ne teď. Kdo ví, zda s takovým vývojem vůbec nějaká budoucnost bude.
 
 
A aby toho nebylo málo, Calibra, Facebook a další společnost vlastněná Facebookem spravující jeho duševní vlastnictví, jsou zažalovány startupem Current kvůli logu společnosti. To je totiž až příliš podobné logu startupu. Čtvrtou žalovanou společností je zde pak Character, designérské studio, které toto logo pro Facebook vytvořilo. Problém je totiž v tom, že Character vytvořil logo i pro Current. Zdá se, že jsou jeho designéři poněkud bez nápadů a nadměrně recyklují.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama