reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kryptoměna Libra dostává ránu, projekt opouští PayPal

6.10.2019, Milan Šurkala, aktualita
Kryptoměna Libra dostává ránu, projekt opouští PayPal
Připravovaná kryptoměna Libra sociální sítě Facebook to má opět více nahnuté. Stojí za ní dalších téměř 30 společností, nicméně některé z nich zvažují, zda ji dále podporovat. PayPal už to vzdal a práci na projektu opustil.
Kryptoměna Libra je zastřešována společenstvím Libra Association, kde je mimo společnosti Calibra od Facebooku i dalších 30 firem. Facebook tak zdaleka není jediný, kdo stojí za připravovanou kryptoměnou. Ta má však spoustu problémů s vládami a příslušnými regulátory, kterým se idea měny, nad kterou by neměli kontrolu, vůbec nelíbí. Problematická minulost Facebooku ohledně ochrany osobních údajů je navíc dalším argumentem proti této novince. A jak to vypadá, další hřebíky do rakve se objevují jeden za druhým.
 
Logo Calibra
 
Svou další účast na projektu údajně zvažuje Mastercard s Visa, což jsou patrně nejdůležitější hráči, kteří zvedají jinak velmi nízkou důvěru v Libru. Zvažování už dokončil PayPal, který se rozhodl projekt opustit. Dle jeho slov se chce více soustředit na své stávající projekty a cíle, tedy dále přinaášet bankovnictví i na trhy, kde jsou zatím podprůměrné služby a nízká míra "demokratického" přístupu k takovým službám. Nyní se tak spekuluje, že by po kroku PayPalu mohly podobný krok učinit i společnosti Visa a Mastercard, což by mohlo výrazně zvýšit pravděpodobnost toho, že Libra umře ještě dříve, než se vůbec narodí.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama