reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Larian zastavuje práci na Divinity: Fallen Heroes, na co se soustředí?

16.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Larian zastavuje práci na Divinity: Fallen Heroes, na co se soustředí?
Larian Studios můžeme vidět jako novodobé Black Isle a právě i díky němu je žánr cRPG stále živý a zdravý. Nicméně to si asi nebudou myslet lidé, kteří čekali na Divinity: Fallen Heroes chystané už na příští měsíc.
Vývojáři z Larian Studios naposledy zaujali velice povedeným RPG Divinity: Original Sin 2, k němuž se měl vztahovat titul Divinity: Fallen Heroes jako spinoff zaměřený na taktické souboje s dobře známým herním systémem a pravděpodobně ještě notně vylepšeným. Dočkat jsme se měli už během příštího měsíce, ale nyní se dozvídáme, že tato hra byla uložena k ledu, a to na neurčito. Jaká je příčina, to asi není těžké uhodnout. 
 
 
Larian Studios totiž nedávno ohlásily, že vyvíjejí Baldur's Gate III, čili hru, která je více než kdy jindy řadí po bok Black Isle či BioWare a my jsme už v podstatě ani nedoufali, že nástupce prvního a druhého dílu kdy přijde na trh. Po překvapivém červnovém ohlášení ale bylo zatím ticho po pěšině, i když se už řadu dnů objevují informace, že se už velice brzy dočkáme dalších novinek o této hře. Nyní to je ale zatím pouze ta zpráva, že se zastavuje vývoj Divinity: Fallen Heroes, na níž pracovalo také studio Logic Artists. 
 
Vývojáři prý zjistili, že by bylo pro dokončení této hry zapotřebí ještě hodně času a práce, aby byl výsledek zábavný a hodnotný, takže natěšení hráči mají zatím smůlu. Samotní Logic Artists tak začnou pracovat na svých vlastních projektech (Expeditions) a Larian se nyní plně soustředí právě na Baldur's Gate III. A to je na druhou stranu dobře, protože kdyby studio pokazilo tuto hru, mohlo by se rovnou rozpustit a vedení spáchat sebevraždu. S trochou nadsázky, samozřejmě. 
 
Od Larian se tak dnes opět dozvídáme, že novinky o Baldur’s Gate 3 budou zveřejněny brzy a hráči čekající na Divinity: Fallen Heroes byli ubezpečeni, že tato hra se na trh nakonec dostane. Co je zatím naprosto nejasné, je to, v jakém stádiu se nachází vývoj Baldur’s Gate 3 a kdy bychom mohli tuto hru očekávat na trhu. Vzhledem k tomu, že už byla ohlášena jako jeden z vedoucích titulů připravovaných pro platformu Google Stadia, tak osobně věřím, že by to mělo být někdy v příštím roce. 
 
Zdroj: Guru3D


reklama