reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft chce na Steam dostat všechny své exkluzivity, brzy začne i letní výprodej

4.6.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft chce na Steam dostat všechny své exkluzivity, brzy začne i letní výprodej
Microsoft se rozhodl, že na PC jednak dostane svou nabídku Xbox Game Pass, čemuž jsme se již věnovali, ovšem pak tu jsou i novinky ohledně Steamu. Na ten se mají dostat všechny budoucí exkluzivity Microsoftu a krom toho ještě dříve přijde letní výprodej. 
O nabídce Xbox Game Pass pro PC jsme se tak už dozvěděli, ovšem vedle toho Microsoft ohlásil i to, že je odhodlán začít na Steamu nabízet všechny své budoucí exkluzivní tituly. To tedy znamená, že co se objeví na trhu pro konzole Xbox, to by mělo být k dispozici i pro PC. Toto oznámení přitom přichází v době, kdy Steam jiné firmy spíše opouštějí, aby své tituly nabízely v Epic Games Store, kde mohou získat větší podíl. Možná že si tak Microsoft s Valve vyjednal nějaké zvláštní podmínky, ale o tom se nic nedozvíme. 
 
 
Na Steamu se tak setkáme už s jednotlivými tituly z balíčku Halo: The Master Chief Collection, což už ale bylo zveřejněno v březnu. Nyní se ale nově dozvídáme, že tím to rozhodně nekončí a vedle Steamu budou další hry také v nabídce obchodu systému Windows 10. Půjde tak třeba už o Gears of War 5, Age of Empires 4 a také Definitive Editions her Age of Empires 1, 2 a 3, přičemž platí, že dostupnost bude všude a vždy od stejného data. Příští týden má Microsoft o své nové herní strategii prozradit více. 
 
Je tu ale i výjimka, a sice titul The Outer Worlds od studia Obsidian. Ten byl už dříve ohlášen jako exkluzivita pro Epic Games Store, a tak to nejspíše i zůstane, neboť Microsoft převzal studio Obsidian moc pozdě na to, aby mohl zrovna do vývoje tohoto titulu mluvit. V případě dalších svých her ale už bude studio Obsidian jet podle strategie Microsoftu. 
 
Co se týče samotného Steamu, ten si připravuje klasický Summer Sale, čili letní výprodej, který mimochodem už dávno začal na GOGu. Jako obvykle se informace o spuštění výprodeje dostaly na veřejnost, protože Valve o výprodejích informuje své partnery, aby ti měli šanci se na ně připravit. Letos se můžeme těšit na 25. června, a to konkrétně na 7. večerní hodinu a lze očekávat, že výprodej potrvá alespoň do průběhu prvního červencového týdne. 
 
Zdroj: KitGuru


reklama