reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft dává k dispozici nástroje PowerToys verze 0.12

1.11.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft dává k dispozici nástroje PowerToys verze 0.12
Už dříve jsme se dozvěděli, že Microsoft chce oživit nástroje PowerToys a nyní si je už můžeme stáhnout, i když zatím jen ve verzi 0.12. K čemu nám tak mohou posloužit v éře systému Windows 10?
Microsoft PowerToys jsou tak nově ve verzi 0.12, a to na GitHubu. Známe je především z éry Windows 95 jako nástroje, které byly určeny zkušeným uživatelům jako rozšíření možností nastavení, které nabízely tehdejší ovládací panely. V té době ale už byly integrovány přímo do základní verze systému, zatímco to dnes neplatí a možná platit nebude. Ale to je stejně jedno, neboť člověk, který využije jejich nabídku, si jistě bude schopen je sám najít a nainstalovat. 
 
 
Naději na integraci do příštích verzí systému Windows 10 nám dává to, že PowerToys v0.12 se staly součástí Windows 10 Insider Preview Build 19013, čili verze pro Fast Ring. Jde ale o samostatně instalovatelný software, jak dokládá ten fakt, že si je mohou všichni stáhnout z GitHubu i pro nezkušební verze operačního systému. 
 
 
Máme tu jednak novinky v podobě PowerRename či FancyZones pro vícemonitorové sestavy a také podporu temných režimů obrazovky. 
 
PowerRename nám umožní dávkově přejmenovávat soubory s funkcemi vyhledej a nahraď, různými možnostmi filtrování, atd. FancyZones je nově vylepšená utilita, která umožní jednak tvořit různá schemata pro zobrazení více oken vedle sebe a nyní i s ohledem na vícemonitorové sestavy. Nově pak PowerToys dostaly podporu temného režimu, respektive začaly dostávat. 
 
Co se týče samotného Windows 10 Insider Preview Build 19013, pak toto sestavení má také samo o sobě několik novinek. Jednak je to odstranění závislosti funkce Your Phone 'Phone Screen' na Bluetooth Low Energy, i když zatím jen v rámci některých moderních telefonů řady Samsung Galaxy. Dále tu jsou nové funkce pro DirectX 12 včetně DirectX Raytracing tier 1.1, Mesh Shader a Sampler Feedback.
 
Zdroj: Microsoft


reklama