reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft nakonec do Windows 10 nezahrne funkci Sets

24.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft nakonec do Windows 10 nezahrne funkci Sets
Už od roku 2017 se mluví o chystané funkci Sets, kterou si Microsoft připravoval jako další vylepšení svého systému Windows 10. Během loňského dubna se jí dočkali Insideři, ale nyní se dozvídáme, že už s ní Microsoft nepočítá. 
Ke konci roku 2017 se objevily informace o funkci Sets, která se týká uživatelského rozhraní systému Windows 10. Popsána byla jako funkce týkající se možností přepínání mezi okny. Tyto "sady" oken měly zahrnovat propojené či relevantní webové stránky, dokumenty a jiné soubory a také aplikace. Microsoft chtěl zajistit, abychom mezi těmito sadami mohli přepínat jedním klikem myši a znamenalo to také užší propojení aplikací Office a Edge se samotným systémem. 
 
Krátce řečeno šlo prostě o listy či taby známé z webových prohlížečů, které by se využily pro běžné aplikace a vytvořily díky tomu skupiny příbuzných aplikací nebo prostě oken. Původně se Sets plánovaly jen pro aplikace v rámci platformy UWP, ale poté se Microsoft rozhodl, že je využije také pro běžné Win32 aplikace.
 
 
Dle Mary Jo Foley je však funkce Sets pryč a už se s ní do budoucna nepočítá. Nebyla totiž Insidery zrovna dobře přijata, či snad jimi nebyla pochopena, každopádně nevyvolala pozitivní ohlasy, a tak ani nebude implementována do finálních verzí Windows 10. 
 
Funkce Sets byla přitom připravována pro to, aby se rozšířila stejně s funkcí Timeline, kterou také najdeme v původním článku z roku 2017. Timeline je však už dávno součástí Windows 10, a to od velké aktualizace z jara předchozího roku. 
 
 
Ovšem i tak tu Sets svým způsobem zůstanou, protože tento nápad bude využit pro File Explorer a také pro konzoli. A pokud snad budou někomu Sets chybět, může využít aplikaci Groupy, která pracuje podobně. 
 
 
Microsoft mimochodem pokračuje s upozorňováním uživatelů Windows 7 na jejich blížící se konec rozšířené podpory. Ta skončí 14. ledna 2020 a ukazuje se, že to Microsoft myslí opravdu vážně, ať mají Windows 7 mezi desktopovými systémy podíl jakkoliv velký. 
 
Nakonec se dozvíme, že z Windows 10 nezmizí klasická aplikace Paint. To se mělo stát už v rámci letošní jarní velké aktualizace (verze 1903), ale nakonec bylo rozhodnuto, že Paint zůstane a počítá se s ním i do budoucna.
 
Zdroj: Hexus.net


reklama