reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft omylem potvrdil přípravu aktualizace Windows 10 22H2

27.6.2022, Radan Tuhý, aktualita
Microsoft omylem potvrdil přípravu aktualizace Windows 10 22H2
V poslední době je obecně věnováno více pozornosti operačnímu systému Windows 11, který brzy získá první velký „feature update“ označený jako 22H2. Nyní to vypadá, že se to bude týkat také systému Windows 10, což bylo omylem potvrzeno přímo Microsoftem.

Microsoft se nechal nedávno slyšet, že na vývoj Windows 10 nezapomněl, ačkoli je fakt, že nové funkcionality budou s největší pravděpodobností přinášeny spíše do Windows 11. Podpora Windows 10 ovšem ještě nekončí, aktuální oficiální datum ukončení podpory je 14. října 2025, nicméně dle různých zmínek na internetu není vyloučeno, že se ještě bude prodlužovat.

V poslední volitelné souhrnné aktualizaci (cumulative update) byly spatřeny odkazy na Windows 10 22H2 (build 19045). Nemělo by se podle všeho ale jednat o nějak zásadní update, resp. mělo by jít spíše o „feature update“, který je postavený na verzi Windows 10 verze 2004.

 

 

Poslední „feature update“ provedl aktualizaci na verzi Windows 10 21H2, což tak nějak potvrzuje loňské informace o tom, že Windows 10 nabídnou velké aktualizace už jen jednou za rok. Proto by mimo jiné vydání aktualizace na verzi 22H2 dávalo smysl.

Půjde tedy spíše o minoritní update, což pokud se nakonec potvrdí, bude již čtvrtý v řadě (i předchozí tři aktualizace tohoto typu byly minoritní). Nelze tedy pravděpodobně očekávat žádné zásadní změny, ale spíše drobné úpravy, například by mohlo dojít k úpravě vyhledávání – podobně jako u Windows 11, kde se začal zobrazovat obsah z vyhledávače Bing. Samotné vyhledávání není ale omezeno pouze na internet jako takový, zajímavé to může být třeba pro firemní počítače, díky čemuž se ve vyhledávání mohou zobrazovat i interní dokumenty nebo kontakty. Třeba se tedy podobného vylepšení dočká i Windows 10.

Konkrétní podoba této aktualizace aktuálně není známa. Je pravděpodobné, že se bude jednat primárně o bezpečnostní update, proto zřejmě nebyla tato chystaná aktualizace nějak zásadně medializována. Stejně jako obsah není známo ani datum vydání, ale dá se očekávat, že bude (pokud tedy vůbec bude) k dispozici někdy v průběhu podzimu letošního roku, tedy přibližně ve stejnou dobu, jako Windows 11 22H2.

Zdroj: Windows Latest
reklama