reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft opravuje problémy s výkonem her pod herním režimem W10

11.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Microsoft opravuje problémy s výkonem her pod herním režimem W10
Microsoft společně s jarním systémem Windows 10 Creators Update představil zbrusu nový herní režim, který sliboval vedle zvýšení výkonu také nové funkce. Paradoxně ale řadě uživatelů přinesl problémy, jež mají být nyní vyřešeny. 
Po nástupu Creators Update z letošního jara lidi zajímalo, jak se projeví herní režim na výkonu a zda bude mít vůbec nějaký smysl. Ukázalo se, že spíše ne a navíc se na některých herních systémech začaly hry pod herním režimem sekat, takže v takových případech byl důsledek rozhodně negativní. Příčina tohoto problému ale byla rychle identifikována, a tak jej uživatelé mohli rychle vyřešit úpravou nastavení DVR v aplikaci Xbox. 
 
 
Nicméně to evidentně nevyřešilo veškeré problémy se sekáním her, neboť nyní jeden z inženýrů Microsoftu uznal, že potíže přetrvávají a nejsou vždy spojeny s aplikací Xbox a DVR. To bylo potvrzeno v tématu 'FPS drops since Windows 10 Creators Update' na MSPowerUser, kde zástupce Microsoftu poděkoval za zpětnou vazbu a uvedl, že ta už byla využita k vysledování několika zdrojů potíží.
 
Jeden z nich už byl vyřešen a Microsoft opravu nabídne pro další verzi Windows 10, která nyní už koluje mezi Insidery v rámci sestavení 16273. Další tak ještě čekají na svou opravu a je otázka, zda to Microsoft stihne do 17. října, kdy přijde na svět druhá velká aktualizace pro tento rok, čili Windows 10 Fall Creators Update. 
 
Microsoft se prý také rozhodl navýšit počet zařízení, na něž budeme moci nainstalovat jednu zakoupenou aplikaci z Windows Store. Od roku 2012 to bylo celkem pět zařízení, což může pokrýt třeba telefon Windows Phone, tablet, notebook, desktop a třeba Xbox. V roce 2013 s nástupem Windows 8.1 byl limit velkoryse zvýšen na 81 a po příchodu Windows 10 Microsoft šlápnul na brzdu a stanovil limit na 10. Prostě a jednoduše ode zdi ke zdi. 
 
Nyní se uvádí, že tento limit byl zvýšen dokonce na 2000 zařízení, ovšem většina lidí uvádí, že má stále omezení na 10 a pouze zlomek udává ony 2000. Uvidíme, co z toho vznikne. 

Zdroj: Hexus.net
reklama