reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft představil Xbox One S: téměř bez vylepšení

14.6.2016, Jan Pánek, aktualita
Microsoft představil Xbox One S: téměř bez vylepšení
Na kongresu E3 toho již bylo představeno mnoho, většina novinek zamíří na trh za dlouhou dobu. Ne však Xbox One S, ten je faceliftovou verzí Xboxu One, přinese několik menších vylepšení, hlavně menší velikost.
Microsoft představil nový Xbox, který však nepřináší vůbec žádnou výkonovou revoluci. Na konferenci nepadlo ani slovo o tom, že by měl nový Xbox vyšší výkon. Microsoft ani nemá potřebu navyšovat výkon, protože ohlásil, že na konci roku 2017 přijde s další generací své konzole s kódovým označením Project Scorpio.

Nového Xboxu One S se tak dotkly jen kosmetické změny. Je možné, že se procesor, GPU či paměti RAM změnily, ale Microsoft o tomto mlčí. To, čím se však chlubil, jsou rozměry. Ty neupřesnil, ale celá konzole je o 40 % menší než předchůdce. Také byl změněn design a změnila se i váha, ale ani zde nebylo nic upřesněno.

Další výhodou nového Xboxu je schopnost přenášet 4K obraz. Vzhledem k výpočetnímu výkonu nemůže být řeč o tom, že bychom se dočkali plynulého hraní her ve 4K rozlišení. Spíše jde o to, že se Microsoft snaží dát Xboxu nálepku jako domácí multimediální centrum. V takovém případě dávají všechny změny smysl, přeci jen má dnes hodně lidí 4K televizi a potřebuje malé zařízení, které je schopno streamovat obraz s velkými přenosovými požadavky.





V návaznosti na 4K video se změní několik věcí i pod kapotou. V první řadě Xbox One S dostane Blu-ray jednotku, která podporuje čtení 4K videa. Dále přejde na novější generaci HDMI, z verze 1.4 na 2.0a. Poslední změnou v této souvislosti je zlepšená nabídka interních úložišť, k 500 GB a 1 TB přibude i varianta s 2 TB.

Nevýhodou nového modelu je, že zmizí dedikovaný Kinect port. Poslední změnou je nový design bezdrátových ovladačů s podporou Bluetooth. Dobrou zprávou pro všechny je, že Microsoft nezvyšuje cenu oproti starému Xboxu, takže i nový Xbox One S by měl vyjít na přibližně 8.000 Kč včetně DPH. Dostupnost je hlášena na konec srpna.

Zdroj: Engadget
reklama