reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft slibuje, že odteď bude lépe naslouchat zpětné vazbě

11.10.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft slibuje, že odteď bude lépe naslouchat zpětné vazbě
Problémy nové podzimní aktualizace systému Windows 10 byly pro řadu uživatelů velice závažné, protože jim přinesly ztrátu osobních dat. Microsoft přitom měl možnost jim předejít a nyní se dušuje, že si to vyžádá jisté změny.
Pro vypouštění nových verzí systému Windows 10 se bohužel stalo pravidlem, že se neobejde bez závažných problémů, respektive se s tím musí vždy počítat. Jedním dechem je třeba dodat, že Microsoft to opravdu nemá snadné a určitě ne tak jako Apple, a to vzhledem ke všem možným hardwarovým konfiguracím, které na PC existují. Nicméně Microsoft sám se rozhodl zrušit svůj starý způsob testování s využitím vlastních zaměstnanců a nechat to celé na programátorech systému a komunitě Insiderů z řad zákazníků, kteří systém zcela dobrovolně testují a nahlašují chyby. Ovšem ani pak není zaručeno, že nahlášené chyby budou vždy vzaty v potaz a vyřešeny před tím, než se na trh dostane ostrá verze systému, jak ukázal právě systém Windows 10 1809. Ten už měl být opraven, ale čekali jsme také na to, zda Microsoft nezareaguje i jinak. 
 
 
Vypadá to, že problém s poskytováním zpětné vazby tkví i v tom, jak pracuje nahlašovací systém Feedback Hub. Tam se prý nahlašované problémy se ztrátou dat neobjevily moc na očích, což znamená, že ostatní Insideři pro ně moc nehlasovali a/nebo daná hlášení nebyla zařazována do skupin pro jejich zviditelnění. Microsoft si jich tak ani moc nevšímal a nakonec byl problém na světě. 
 
 
Takže co bude odteď jinak? Pozmění se funkce samotného Feedback Hubu, respektive to, že Microsoft jej bude dle svého slibu daleko podrobněji sledovat. Uživatelé samotní také budou mít možnost při nahlašování problémů zvolit to, jak závažné podle nich jsou a to samé by snad mohli dělat i jiní, kteří budou nahlášený problém vyzdvihovat. 
 
A nyní tu máme ještě informaci, že opravená verze Windows 10 1809 je k dispozici pro Insidery, takže pro všechny ostatní by měla přijít během týdne či dvou. 
 


reklama