reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zveřejnil detaily o velkém updatu Windows 10 19H2

3.7.2019, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft zveřejnil detaily o velkém updatu Windows 10 19H2
Microsoft chystá další velkou pololetní aktualizaci operačního systému Windows 10, prozatím nazvanou jako 19H2. Nyní jsme se dozvěděli trochu více detailů včetně toho, že bude mít méně invazivní způsob instalace.
Velké pololetní aktualizace operačního systému Windows 10 jsou pro Microsoft často pohromou a nezřídka způsobují (ne)čekané problémy. Nyní zveřejnil pár detailů o další chystané verzi, která má prozatím kódové označení 19H2. Není sice zatím jasné, kdy vyjde, když ta z prvního pololetí vyšla teprve před chvílí (May 2019 Update), ale hovoří se o tom, že by se to mohlo stihnout do září a šlo by tak o September 2019 Update.
 
Microsoft Windows 10
 
První verze se totiž už rozesílá betatesterům v rámci Insider programu a testuje se zejména způsob její instalace, který by měl být méně viditelný. Microsoft totiž plánuje provádět tuto velkou aktualizaci ve stylu těch malých (měsíčních), tedy spíše "potichu". K dispozici pak bude jen těm, kteří už mají May 2019 Update.
 
Ostatně i seznam změn má být relativně malý a půjde zejména o ladění systému než o nové funkce. Slíbená jsou tak zvýšení výkonu, nějaké podnikové funkce a zlepšení kvality systému. Tak doufejme, že stránky o informačních technologiích opět nebudou plné toho, co nefunguje a tentokrát se Microsoftu podaří dosáhnout hladkého průběhu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama