reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI ukazuje RX 5700 Mech OC, ASRock zase Challenger

19.7.2019, Jan Vítek, aktualita
MSI ukazuje RX 5700 Mech OC, ASRock zase Challenger
AIB výrobci grafických karet mají nyní velice napilno, neboť na trh přišly tři nové GeForce SUPER a k tomu ještě dva Radeony. V případě GeForce budou stačit menší úpravy starších verzí, ale Radeony budou zbrusu nové. A jaké?
Společnost MSI si pro své insidery připravila živý stream nazvaný Velká bitva GPU v roce 2019, který si nyní může každý pustit jako záznam. Jde pochopitelně především o představení různých nových modelů karet GeForce a Radeon a v čase 1:51:00 se můžeme podívat i na to, co za nové Radeony si tato firma chystá. 
 
 
Krátce řečeno, budou to verze Gaming X, Evoke OC a Mech OC karet Radeon RX 5700 a RX 5700 XT, které budou k dispozici někdy od srpna až od září. Záleží na tom, které společnost MSI uvidí jako prioritní. Všechny budou na trh dodány s nabídkou tříměsíčního předplatného pro Xbox Game Pass for PC, ale o tom už víme. 
 
 
MSI se prozatím uvolilo ukázat jedinou vlastní verzi Radeonu Navi, a to výše zobrazený model RX 5700 XT Mech OC, přičemž daný design nemusí být konečný. Na druhou stranu by nás spíše zajímalo to, jaké takty taková karta nabídne, ale je zřejmé, že právě to dosud ještě neví ani sám výrobce. Z fotografie je ale patrné, že styl chladiče plně odpovídá kartám GeForce řady Ventus, jako je třeba MSI GeForce GTX 1660 Ti Ventus XS OC. Co se týče řady Gaming X, ta by měla být tou nejvyšší a my můžeme očekávat ventilátory TORX 3.0 a chladič odpovídající designu FROZR 7. 
 
 
To společnost ASRock už je mnohem sdílnější, alespoň o svých modelech Radeon RX 5700 Challenger 8G OC a RX 5700 XT Challenger 8G OC. První karta nabízí takty 1515/1675/1725 MHz (base/boost/oc)  a druhá pak 1650/1795/1905 MHz. Vypadá to tak, že s maximálním taktem se nehnulo, nýbrž se základním o cca 50 MHz výš. 
 
 
Obě karty budou vybaveny stejnými dvěma 100mm ventilátory, pod nimiž pak prosvítají celkem čtyři heatpipe. Nakonec jsme se ale ještě dozvěděli, že dané specifikace se mohou ještě změnit. O cenách a dostupnosti nepadlo ani slovo. 
 
 


reklama