reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Musk šokuje, ve Falconu Heavy chce na Mars poslat svůj Roadster

3.12.2017, Milan Šurkala, aktualita
Musk šokuje, ve Falconu Heavy chce na Mars poslat svůj Roadster
Let Falconu Heavy byl odložen na příští rok a Elon Musk na Twitteru zveřejnil i náklad, který poveze do vesmíru. Má jím být Muskův vlastní červený Roadster první generace. Opravdu do vesmíru poletí raketa s autem?
Elon Musk se opravdu umí postarat o rozruch. Nedávno jsme vás informovali, že opět odložil let rakety Falcon Heavy, a to na příští rok. Později na svém oblíbeném Twitteru i zmínil, co tato raketa poveze v rámci svého prvního letu do vesmíru. Pustit do vesmíru něco cenného při takovém testovacím letu by nebyl dobrý nápad, a tak má roli nákladu převzít jeho vlastní červený Roadster první generace. V rádiu bude hrát klasická "vesmírná" píseň Space Oddity. Protože je Elon Musk občas srandista, nezapomněl připomenout, že auto v raketě bude brázdit orbitu Marsu miliardy let... pokud tedy jeho raketa při startu náhodou nevybuchne. Což sám předpokládá, že se docela dobře může stát.
 
Tesla Roadster
 
V diskuzi pak pokračoval a na připomínky k pěkné barvě jen odvětil: "Červené auto pro červenou planetu." Muskovi se podle jeho vlastních slov líbí myšlenka, že by auto za miliony let objevili mimozemšťani. Asi si sami říkáte, že Muskovi už muselo dočista přeskočit. Také nekonzistence v jeho odpovědích vzbuzovaly pochybnosti, zda to myslí skutečně vážně (nejprve mluvil o orbitě Marsu, pak o nekonečné pouti auta vesmírem).
 
Serveru The Verge pak ale na doplňující dotazy odpověděl, že si vše opravdu jen vymyslel. Naopak serveru Ars Technica nejen Musk, ale i zástupce společnosti SpaceX řekli, že tento plán je skutečný a Tesla opravdu poletí do vesmíru. Teprve uvidíme, zda si dělal jen legraci nebo to bude skutečně pravda.
 
Musk však upřesnil informaci o startu rakety Falcon Heavy (předevčírem byl jen zmíněn počátek roku 2018). Ta podle posledního plánu totiž odstartuje již příští měsíc z místa, odkud vzlétlo i Apollo 11. Tohle už podle všeho myslel vážně.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama