reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Muž při streamování hry Fortnite nahrál i domácí násilí, čeká ho soud

12.12.2018, Milan Šurkala, aktualita
Muž při streamování hry Fortnite nahrál i domácí násilí, čeká ho soud
Streamování hraní her někdy může ukázat více, než by člověk chtěl. Stalo se to také Australanovi s přezdívkou MrDeadMoth, který zaznamenal domácí násilí, za které ho již brzy čeká soudní slyšení.
Kamery na počítačích mohou být pro některé občas pěkné zrádné. Australan s přezdívkou MrDeadMoth totiž při hraní hry Fortnite, která je prý ve Velké Británii častým důvodem k rozvodu, streamoval svou hru na Twitchi a při ní zaznamenal i fyzický útok na 21letou ženu. Vypadá to tak, že se vztahy budou rozpadat i v Austrálii. Žena chtěla, ať muž přestane hrát, on se dožadoval ještě několika minut a křičel, aby ho nechala tak.
 
 
Během hádky 26letý muž odešel od počítače a ačkoli samotný útok nebyl vizuálně zaznamenán, byla slyšet facka a křičení ženy i malého dítěte (má dvě děti ve věku 3 let a 20 měsíců. To se ještě opakovalo. Hádku sice nevidělo mnoho lidí, tolik sledujících MrDeadMoth sice neměl, stačilo to však k tomu, aby si pro něj v neděli přišla policie. Prozatím byl propuštěn na podmínku, ale už tento čtvrtek jej čeká soudní slyšení kvůli domácímu násilí.
 
Nelze to sice přičítat samotné hře Fortnite, její hraní je však dosti návykové a napomáhá různým problémům a jako u mnoha jiných her, může být jedním z mnoha jakýchsi katalyzátorů agresivity (můžeme vzpomenout i vyhrožování smrtí protihráči ve Fortnite). Komunita na internetu se v tomto případě docela dělí. Někteří se zastávají ženy, někteří naopak muže. Je totiž patrné, že i ona házela věci a útočila na něj. Podle nich žena navíc záměrně provokovala dalšími útoky muže, neboť si uvědomila, že celou situaci natáčí kamera se zvukem, což jde i slyšet změnou osoby. Svou řeč později neadresuje útočníkovi, ale promlouvá ke všem okolo (na síti). Účet MrDeadMotha už zmizel z Twitche.
 
Zdroj: techspot.com,


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama