reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Neúspěch Googlu: sociální síť Google+ dnes skončila

2.4.2019, Milan Šurkala, aktualita
Neúspěch Googlu: sociální síť Google+ dnes skončila
Společnosti Google se občas také něco nepodaří a to byl i případ sociální sítě Google+. Ať už šlo o několik bezpečnostních děr nebo nezájem ze strany uživatelů, kterých za celý svůj život moc nenasbírala.
I když má Google velkou moc, ani to nemusí vždy stačit. Jeho sociální síť Google+, kterou založil před 8 lety, totiž nikdy nebyla dostatečně úspěšná na to, aby mohla konkurovat např. Facebooku nebo Instagramu. Uživatelská základna byla poměrně malá a síti zlomily vaz i dvě vážné bezpečnostní chyby, které byly objeveny v minulém roce. Kvůli té první se Google rozhodl činnost sítě původně ukončit v srpnu 2019, po nalezení oné druhé chyby rozhodnutí uspíšil na dnešek, 2. dubna 2019.
 
Google+ logo
 
To se ale týká jen standardních uživatelských účtů na Google+. Další aplikace jako Gmail, Google Drive (Disk Google), YouTube a další nebudou ukončením nijak dotčeny. Stejně tak zůstává Google+ aktivní pro školy a organizace (Google+ pro G Suite). Ten sice může být ukončením uživatelského Google+ mírně ovlivněn, nicméně Google slíbil, že v jeho vývoji bude i nadále pokračovat. Společnost dále tvrdí, že nyní promazává obsah z uživatelské verze sítě, takže ten může být i nadále ještě dočasně dostupný, uživatelé si ho budou moci ještě chvíli stahovat a ovlivňovat výsledky své aktivity na sociální síti.
 
Konec Google+
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama