Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nintendo příští rok opět nabídne konzoli NES Classic

13.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Nintendo příští rok opět nabídne konzoli NES Classic
Společnost Nintendo asi se rozhodla, že by bylo přeci jen škoda nevyužít obrovského zájmu zákazníků o staronovou konzoli NES Classic. V každém případě chce na původní limitovanou edici v příštím roce navázat. 
Nintendo už před více než rokem vypustilo na trh oživenou klasiku, čili konzoli NES Classic Mini vybavenou pevnou nabídkou 30 her jako Super Mario Bros, The Legend of Zelda či Metroid. Ta však přišla v rámci limitované edice, což v kombinaci s obrovským zájmem zákazníků způsobilo, že se zvláště na západě prodávala za přemrštěné ceny, které vůbec neodpovídaly výrobcem stanoveným 60 dolarům. Plno zájemců se své konzole ani nedočkalo, neboť Nintendo v únoru 2017 další dodávky rovnou utnulo. Udávalo se, že i kvůli další oživené klasice, a to SNES Classic, která nakonec opravdu dorazila (či teprve dorazí). 
 
 
Zástupci firmy oznámili, že si prostě před vypuštěním NES Classic Mini nedokázali představit, jak vysoký zájem vyvolá. Až když jej zaznamenali, rozhodli se navýšit výrobu a udržovat ji tak dlouho, jak mohli. Z toho je tak zřejmé, že výrobu utli opravdu kvůli přípravě na výrobu SNES Classic, která má přijít s výbavou 21 her jako The Legend of Zelda: A Link to the Past, Super Mario World a dokonce i s nikdy dříve nevypuštěnou hrou Starfox 2. 
 
Nintendo od té doby také své zákazníky ujišťuje, že s dostupností SNES Mini to už bude zcela jiné a nedávno firma oznámila, že "dramaticky navýšila výrobu" této konzole. Zapřísahala také zákazníky, aby za ni nedávali více, než je doporučených 80 dolarů, to pokud ji uvidí na nějaké aukci. 
 
Nyní je ale nová zpráva ta, že NES Classic Mini se v příštím roce vrátí na trh, a to někdy v létě, k čemuž se dozvíme bližší informace až nazraje čas. 
 
Zdroj: Kitguru