reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nintendo si prý připravuje další klasiku, tentokrát N64

21.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Nintendo si prý připravuje další klasiku, tentokrát N64
Společnost Nintendo vyvolala svými staronovými konzolemi NES a SNES Classic velkou vlnu zájmu, a tak není divu, že zatím ještě nepotvrzené informace udávají, že si chystá oživení dalšího klasického modelu. Tentokrát půjde o N64. 
Konzole NES Classic Edition si na nezájem zákazníků rozhodně nemohly stěžovat a spíše šlo o to, že Nintendo tento zájem podcenilo, a tak se tyto konzole prodávaly za mnohem vyšší cenu, než byla ta doporučená. Něco podobného se očekává také od SNES Classic Edition, kde už ale započalo s omezováním prodejů na jeden kus na zákazníka. Tyto konzole ještě nejsou na trhu a už tu máme informace o dalších. 
 
 
Tyto informace šíří server Business insider a dle nich si Nintendo v Evropě zaregistrovalo stylistickou podobu klasického ovladače pro N64 jako značku. Když se na obrys podíváme, zjistíme, že jde o přesnou podobu původního ovladače N64, takže to celé působí jako jasná věc. 
 
N64-Controller
 
Zatím tak můžeme pouze spekulovat o tom, kdy by taková konzole mohla přijít na trh. Bude to také znamenat, že Nintendo bude muset přijít s lepším hardwarem, což lze poznat už z velikostí her. Ty pro původní NES zabraly mezi 8 kB a 1 MB s typickou velikostí pár set kilobajtů. Hry pro SNES už měly 256 kB až 6 MB a typicky pak 4 MB a pro N64 už mají hry mezi 12 a 64 MB, nejčastěji však 32 MB.
 
To samozřejmě není na dnešní dobu žádný problém, však na slušnou herní výbavu takové konzole bude stačit třeba 4 GB paměti flash. Jde o to, že kdyby chtělo Nintendo oživit další generaci svých konzolí, bylo by zapotřebí už využít mnohem více paměti. Následuje totiž Nintendo GameCube s mini DVD o kapacitě 1,5 GB, která se často využívala téměř zcela. To už by nešlo dohromady se záměrem vysílat na trh reinkarnované konzole za přívětivé ceny, i když ty v důsledku vůbec přívětivé nebyly, ale to už je jiný problém. 
 
Můžeme očekávat, že N64 by byla na nějakou dobu asi poslední staronovou konzolí Nintendo na trhu, ale kdo ví, třeba bude zájem tak velký, že se firma rozhodne oživit i podstatně výkonnější a novější modely, nebo naopak zkusí něco jiného a znovu pošle na trh některou z kapesních konzolí Game Boy. 
 
reklama