reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nintendo SNES Classic je v předprodeji, ale přívětivé ceny nečekejme

28.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Nintendo SNES Classic je v předprodeji, ale přívětivé ceny nečekejme
Společnost Nintendo vyslala na trh další staronovou konzoli, a sice SNES Classic, která na trhu nahradí NES Classic Mini, jež přestala být vyráběna i přes obrovský zájem zákazníků a ochotu platit daleko více, než je oficiální cena.
Společnost Nintendo na jaře ohlásila stažení konzole NES Classic Edition z trhu, a to i přes velký zájem zákazníků, který její cenu vyšrouboval mnohem výše, než je ta oficiální. Však i u nás se cena konzole dlouho držela pod 2000 Kč a dnes, když už se podaří ji na trhu najít, zaplatíme spíše 3500 Kč, a to je prosím její oficiální cena jen 60 dolarů. 
 
 
Nyní se objevila Nintendo SNES Classic Mini jako další inkarnace staré legendy a my můžeme očekávat, že i v tomto případě se na ní přiživí různí překupníci, kteří využijí značného nepoměru mezi silnou poptávkou a slabou nabídkou. Za to tak v prvé řadě může samotné Nintendo, které v případě NES Classic prodalo za půl roku více kusů než v případě Wii U. Tato firma se také nerozpakuje svým zákazníkům přímo lhát o tom, jaké jsou její plány do budoucna. 
 
Už dříve Nintendo slibovalo, že konzole Wii U zůstane ve výrobě i v roce 2016, což nedodrželo, ačkoliv bylo zrušení její výroby už na spadnutí. Pak také firma slíbila, že konzolí NES Classic dodá na trh dost, aby uspokojila poptávku a jak to dopadlo, to dobře víme. A nyní nám Nintendo slibuje, že konzolí SNES Classic už opravdu, ale opravdu bude na trhu dost, pokud je však někdo ještě ochoten této firmě věřit. Ostatně i to bezpochyby přispívá k aktuálnímu šroubování cen, které se na západních trzích dostaly i na 389 dolarů a medián je někde na 200 dolarech, což je stále 2,5x více, než je oficiální cena. Překupníci se dokonce na eBayi snaží tuto konzoli nabízet za původních 249 USD, aby pak její cenu "srazili" na 199 USD a mohli se pochlubit štítkem s 20% slevou.
 
snesminisold
 
SNES Classic Mini se už objevila také v nabídkách českých obchodů, ačkoliv má být opravdu dostupná až od 29. září. Její cena se tak v tomto předprodeji pohybuje mezi cca 2700 a 3800 korunami, což pochopitelně oněm 80 dolarům také moc neodpovídá, ale rozhodně to nejsou tak vysoké částky jako na západních trzích. 
 
Pokud ale někdo své SNES Classic Mini opravdu chce, má před sebou dilema. Cena 2700 Kč by asi byla ještě akceptovatelná, ale s tím, že se s touto částkou rozloučíte hned a konzoli získáte (bez záruky) nejdříve za čtvrt roku. Může to ale snadno dopadnout i tak, že na podzim ji už neseženete, nebo za ni dáte i podstatně více, než za kolik se aktuálně nabízí v předprodeji. 
 
reklama