reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nové zásoby CPU Ryzen 5000 jsou prý na cestě a bude jich hodně

10.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Nové zásoby CPU Ryzen 5000 jsou prý na cestě a bude jich hodně
Procesory Ryzen 5000 přišly na trh s tou výhodou, že využívají již vyladěný 7nm proces firmy TSMC, takže úvodní zásoby nebyly zrovna malé. Přesto ale už leckde došly, a tak se můžeme ptát, kdy dorazí další. 
Ryzen 5000 přišly na trh minulý čtvrtek a kdo si na ně počíhal, rozhodně měl šanci si pořídit kterýkoliv ze čtyř nových modelů. Ještě nyní se dají najít dosud neprodané kusy, ale nemůžeme být moc vybíraví a z hlediska pořizovacích cen už vůbec ne. Máme tu ale zprávu od britského prodejce Scan, že v průběhu příštích dvou týdnů se na trh dostanou nové bohaté zásoby procesorů Ryzen 5000. 
 
 
Scan také vytvořil podobně jako dánský Proshop v případě RTX 3000 tabulku s přehledem objednávek procesorů Ryzen 5000, z níž se tak zájemci dozví, kolik jich dorazilo na sklad. Tato tabulka bude průběžně aktualizována a ukazovat bude také množství předobjednávek. 
 
 
Nyní má ale Scan pro své zákazníky jen ujištění firmy AMD, dle níž na trh v příštích dvou týdnech dorazí velké množství nových procesorů. Sama firma Scan pak uvádí, že Ryzen 5000 se po svém vypuštění na trh prodávaly zdaleka nejrychleji ze všech dosavadních generací, o nichž má přehled. 
 
Zatím tak můžeme říci, že vypuštění procesorů Ryzen 5000 na trh rozhodně nebylo papírové a zbývá zjistit, jak to bude s novými Radeony. Frank Azor by jako Chief Architect of Gaming Solutions & Marketing rozhodně měl mít přehled a ten sliboval, že nic takového nové grafické karty firmy AMD nepotká. Tak uvidíme během příští středy, zatím jsou indicie takové, že jich dost opravdu být nemusí.
 
Zdroj: Hexus


reklama