reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Asus varuje, že Radeonů RX 6800 XT bude málo

6.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Asus varuje, že Radeonů RX 6800 XT bude málo
David Hammer, zástupce společnosti Asus pro severské země Evropy uvedl, že očekává vyprodání úvodních zásob grafických karet Radeon RX 6800 XT během několika minut od začátku prodeje.  
Informace přichází ze serveru SweClockers a pochází od zástupce Asus Nordic, takže ji nemáme přímo od AMD. Nic lepšího či bližšího ale k dispozici není, snad krom nejistého upozornění některých prodejců na to, že karet AMD Radeon RX 6000 bude zpočátku málo. 
 
 
Na druhou stranu jsme v poslední době neslyšeli o tom, že by karet mělo být dost na to, aby nabídka alespoň chvíli vydržela, takže je vcelku jasné, na co se zákazníci mohou připravit. U nás půjde spíše o to, že těch několik dorazivších karet bude hned pryč, přičemž v zahraničí se zase mohou připravit na útoky botů způsobujících problémy samotným obchodům a na následný prodej předražených karet v bazarech. 
 
AMD sice varovalo před tím samým v případě nástupu procesorů Ryzen 5000, ale jak se ukazuje, slíbená opatření proti scalperům moc účinná nebyla, takže je zřejmé, že v polovině října se tato situace bude opakovat. 
 
Co přesně ale uvedl David Hammer z Asus Nordic? Ten uvádí, že bude k dispozici více karet RX 6800 a méně RX 6800 XT a že nabídka bude celkově omezená a předpokládá se, že vydrží sotva pár minut. Nereferenční verze karet budou také následovat až týden či dva po začátku prodeje a v tomto případě je ještě příliš brzy mluvit o jejich počtech. Poptávka ale bude dle očekávání stále velice silná. 
 
Stále tak platí, že zájemci o nový počítač se silnou a moderní grafickou kartou mají smůlu a ta asi vydrží až do konce roku. Nabídka karet GeForce by se snad měla postupně zlepšovat, ale to jsou zatím jen sliby, takže nezbývá než vytrvat. 


reklama