reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Noví roboti od LG budou pomáhat v hotelích i supermarketech

6.1.2018, Jáchym Šlik, aktualita
Noví roboti od LG budou pomáhat v hotelích i supermarketech
Na veletrh CES 2018 přiveze LG další varianty svých robotů CLOi. První z nich může obsluhovat v restauracích, další umí provést check-in v hotelu a pomoci s kufrem, poslední z nich potom usnadní navigaci v supermarketu.
Na loňské Consumer Electronics Show byla představena dvojice robotů, která pomáhá s orientací a úklidem na letišti. Pro aktuální ročník veletrhu v Las Vegas si jihokorejský výrobce připravil několik dalších robotů pro komerční použití, které zařadil pod nově vzniklou značku CLOi. Neliší se od sebe velikostí, válcovitým tvarem ani modrými diodami připomínajícími oči, nýbrž svým určením. První robot pomůže s roznosem pokrmů a nápojů v hotelích, letištních saloncích nebo dokonce restauracích. K tomuto účelu využívá výsuvný podnos, kromě něj je k dispozici ještě druhý oddíl výše.
 
 
Druhý z robotů zvládne částečně nahradit práci dvou hotelových zaměstnanců – recepční a portýra. Zvládne totiž provést check-in i check-out hosta včetně platby a zároveň pomůže s odvozem zavazadel do pokoje či zpět. LG však neuvádí, jak velké kufry robot uveze, podle obrázku by však mohlo jít alespoň o zavazadlo střední velikosti. Kromě letišť a hotelů bude možné jiného robota od LG potkat také v supermarketu, kde pomůže zákazníkovi v orientaci a nalezení požadovaného zboží či zkontrolování nákupního seznamu, zabudovaná čtečka čárových kódů zase umožní ověřit si cenu libovolného produktu. Robot poslouží hlavně pravidelným zákazníkům, kteří k jeho ovládání budou moci využívat aplikaci ve svém smartphonu.
Další podrobnosti nebo informace o uvedení nových CLOi do běžného provozu jsme se zatím nedozvěděli. Jeden z dříve představených robotů je testován na mezinárodním letišti v jihokorejském městě Inčchon, přičemž zkušební doba by měla pokračovat i během konání zimních olympijských her.
 


reklama