reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nový chromiovský Microsoft Edge je tu ve zkušebních verzích

9.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Nový chromiovský Microsoft Edge je tu ve zkušebních verzích
Nedávno se ukázaly první zmínky o tom, že mezi lidmi už kolují první verze prohlížeče Edge, který Microsoft nově postavil na Chromiu od firmy Google. Nyní si už může každý stáhnout první 'Canary and Developer builds'. 
Microsoft Edge s jádrem Chromium je tak už pro všechny k dispozici pro vyzkoušení, což platí pro insidery. Jak Microsoft uvádí, jde o první 'Canary and Developer builds', takže v žádném případě to nejsou verze prohlížeče pro běžné využití. 
 
 
Canary se od Developer liší v tom, že nebudou aktualizovány každý týden, ale každý den, takže jde skutečně o verze pro ty, kteří se rádi podívají na nejnovější pokrok ve vývoji, ovšem logicky to také budou potenciálně nejchybovější verze.  
 
 
Joe Belfiore z Microsoftu vysvětlil, že tyto první verze, které si mohou Insideři oficiálně vyzkoušet, jsou zaměřeny především na základy. Jde tak o samotné rozběhnutí prohlížeče na novém jádru, takže ten nenabídne mnoho funkcí a ani podporu různých jazyků. Postupně přibude podpora rozšíření včetně těch původně pro Chrome nebo podpora profilů. A zvláště v této době je pro Microsoft důležitá zpětná vazba lidí. 
 
 
Na odkazovaných stránkách se můžete přihlásit pro odběr verzí Canary, Developer, nebo prvních betaverzí, až budou k dispozici. Microsoft slíbil, že "přijdou brzy" a že je poté bude aktualizovat každých šest týdnů. 
 
Aktuálně jsou lidé také omezeni na testování nových verzí Edge na systém Windows 10. Microsoft ale slíbil, že časem bude podporovat i jiné systémy včetně starších Windows a Mac OS. Server Hexus.net udává i Windows 7, ale to je otázka, když tento systém brzy v příštím roce končí, respektive mu bude ukončena i rozšířená podpora.  


reklama