reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NVIDIA opravila problém v nejnovějších ovladačích pro GeForce

4.5.2018, Jan Vítek, aktualita
NVIDIA opravila problém v nejnovějších ovladačích pro GeForce
Minulý týden si majitelé grafických karet GeForce začali stěžovat na nejnovější ovladače GeForce 397.31, které jim způsobovaly problémy. NVIDIA nyní na tento problém zareagovala a vypustila novou verzi. 
Problém s ovladači NVIDIA GeForce 397.31 WHQL se týkal především toho, že jejich instalace nutila uživatele neustále restartovat počítač, jen aby viděli stále stejné chyby. Na to si stěžovali především majitelé moderních GeForce GTX 1060, což není ideální vzhledem k tomu, že právě tyto karty jsou z nejnovější generace ty nejvíce oblíbené. Nedlouho poté se objevila také neoficiální řešení, jak dané potíže vyřešit, aby si lidé mohli užít optimalizovaných ovladačů pro BattleTech a Frostpunk. To už ale nyní není třeba. 
 
NVIDIA o víkendu zveřejnila nějaké informace o tom, koho se dané problémy týkají a dle ní šlo jen o "velice malý počet karet GeForce GTX 1060" a poté bylo už v tomto týdnu slíbeno, že co nejdříve budou připraveny nové ovladače. Ty už jsou k dispozici, a to v podobě GeForce Hotfix Driver Version 397.55. Jedná se o verze pro Windows 10 i starší Windows 7 a 8.1, přičemž NVIDIA už nově nedělá nové verze pro 32bitové verze operačních systémů a pro tento hotfix to samozřejmě platí také. 
 
Nová verze ovladačů řeší ten problém, že po instalaci Device Manager vykázal chybu Code 43, pokud byla v systému některá z postižených karet GTX 1060. To byla hlavní potíž, ale pak měly ovladače způsobovat i sekání při přehrávání videí z Netflixu a pod Windows 10 se mohl objevit ten problém, že ovladače byly odňaty v případě, že PC bylo ponecháno delší dobu v klidu. 
 
Zdroj: NVIDIA


reklama