reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Office 365 se mění na Microsoft 365 a přináší nové funkce

30.3.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Office 365 se mění na Microsoft 365 a přináší nové funkce
Microsoft se rozhodl rebrandovat své předplatné Office 365. Nově ponese název Microsoft 365 a kromě dosavadních funkcí přinese také pár novinek. Teams získají i funkce pro koncové zákazníky a aplikace Family Safety pomůže ohlídat děti.
Dnes Microsoft oznámil několik nových produktů a především vylepšení stávajících. Vůbec nejviditelnější změnou ovšem bude přejmenování balíčku produktů a služeb Office 365, který obsahuje nástroje jako Word, Excel a Outlook. Od 21. dubna ponese název Microsoft 365, cena se ovšem nezmění. To znamená, že nejoblíbenější verze pro domácnost (určená až pro 6 počítačů) vyjde na 269 Kč měsíčně, nebo 2 699 Kč ročně. Kromě přístupu ke stávajícím produktům a službám hodlá Microsoft přidávat každý měsíc nějaké novinky. Níže uvádíme změny, které byly dnes oznámeny.

 

Zcela nové produkty: Osobní Teams a aplikace Family Safety

 
Služba Teams se v období pandemie koronaviru dočkala masivního nárůstu počtu uživatelů, neboť většina firem zavedla home office. Microsoft se této příležitosti snaží využít ve svůj prospěch a zavádí Teams pro koncové uživatele. Podobně jako v Outlooku bude možné snadno přepínat mezi firemním a osobním účtem. Nová verze bude vypadat přece jen jinak než stávající, která je určena pro spolupráci mezi zaměstnanci. Osobní Teams budou určeny např. pro rodiny nebo skupiny přátel, které budou mít k dispozici sdílený kalendář, skupinové chaty a videohovory, seznamy úkolů, fotky nebo prostor v cloudovém úložišti OneDrive.
 
 
 
Microsoft Family Safety bude zbrusu nová aplikace, která umožní rodičům kontrolovat své děti na digitálních zařízeních i v reálném světě. Rodič bude mít možnost sledovat čas strávený u obrazovky napříč různými platformami, jako Windows, Android, iOS nebo Xbox. K dispozici bude také nástroj pro blokování obsahu (např. nevhodných aplikací) i sledování polohy, které ovšem díte bude mít možnost vypnout – rodič v takovém případě dostane upozornění. Unikátní je právě funkčnost na více platformách zároveň. Aplikace Family Safety vychází nyní v omezeném preview a plná verze bude dostupná během několika měsíců.

 

Novinky v produktech Office a Outlook

 
  • Do Wordu se konečně dostane funkce pro pokročilou úpravu textu s využitím umělé inteligence, která dostala název Microsoft Editor. Prostřednictvím rozšíření Office bude dostupné také pro prohlížeče Edge a Chrome. Od běžných funkcí pro kontrolu pravopisu a gramatiky se liší hlavně  pokročilejšími funkcemi, jako je nahrazení často se opakujících slov, přepsání celých vět, vylepšení stylu nebo kontrola plagiátorství. Tedy něco podobného, co dělá konkurenční Grammarly, ale s možná ještě více funkcemi. Nástroj je dostupný ve více než dvaceti jazycích, ale zatím bez češtiny.
  • Trenér prezentací (rovněž využívající AI) se z online verze dostane i do desktopového editoru PowerPoint. K tomu navíc přidává dvě nové funkce, které by měly zlepšit přípravu prezentace: detekce příliš monotónního přednesu a gramatických chyb v mluvených větách. PowerPoint také získal několik vylepšení, které usnadní vytváření prezentací, jako vytvoření časových os z textu nebo více návrhů rozložení po vložení obrázku.
  • V Excelu se objeví více nástrojů pro vkládání dat založených na AI a cloudu. Týkají se více než stovky témat včetně výživy, filmů, chemie nebo dokonce pokémonů. Ve spolupráci se službou Plade navíc Microsoft propojit bankovní účty s Excelem a importovat např. všechny výdaje do tabulek.
  • Napříč produkty Office bude možné využívat 300 nových fontů a 2 800 nových ikon. Předplatitelé Microsoft 365 také získají bezplatný přístup k více než 8 tisícům obrázků z portálu Getty Images.
  • Outlook umožní lépe plánovat události díky možnosti propojení pracovního a osobního kalendáře. Tato funkce je dostupná ve webové verzi, zatímco aplikace pro Android se v následujících měsících naučí shrnout a přečíst nahlas přijaté e-maily.


reklama