reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Teams používá 44 milionů lidí, vývojáři slibují užitečné novinky

21.3.2020, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Teams používá 44 milionů lidí, vývojáři slibují užitečné novinky
Kvůli koronaviru SARS-CoV-2 výrazně narostl počet lidí pracujících z domu. Ti mnohdy začali používat službu Microsoft Teams, jejíž uživatelská základna se během posledních několika měsíců zdvojnásobila.
Téměř všechny události posledních týdnů mají nějakou spojitost s nemocí COVID-19 a šířením koronaviru SARS-CoV-2. Výjimkou není ani to, že Microsoftu během necelého půl roku vzrostla uživatelská základna jeho služby Teams na dvojnásobek. Ještě v listopadu 2019 to bylo 20 milionů lidí, zatímco dnes už má 44 milionů uživatelů. Může za to logicky ten fakt, že lidé jsou, pokud to možnosti dovolují, nuceni pracovat z domu, což vyžaduje nějakou formu komunikace. A právě Teams jsou k tomu určeny. Dovolují posílání zpráv, spolupráci, konání online meetingů a podobně.
 
Microsoft Teams logo
 
Funkčnosti služby se navíc budou letos dále rozšiřovat. Microsoft hovořil např. o zavedení systému pro potlačování hluku a šumu při hovorech, přičemž tu najde využití systém umělé inteligence. Další novinkou bude funkce, kdy se uživatel může při meetingu viditelně přihlásit o slovo. Má se tu objevit i funkce, která dovolí prohlížení předem stažených zpráv později v režimu offline bez připojení k internetu. Umožní také i offline psaní konceptů zpráv. Jejich odeslání ale bude logicky možné až tehdy, kdy bude dostupný Internet. Objeví se i možnost zobrazení konverzací v separátních oknech pro snazší přepínání mezi nimi. Tak jen doufejme, že službu znovu nepotkají problémy, které zažila v posledních týdnech, jako byla nedostupnost kvůli vysokému náporu nebo neplatnému certifikátu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama