reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ohio dovoluje platit daně pomocí Bitcoinu

26.11.2018, Milan Šurkala, aktualita
Ohio dovoluje platit daně pomocí Bitcoinu
I když v jednom z okresů na Floridě už bylo možné několik měsíců platit některé poplatky státu v Bitcoinech, teprve nyní tuto možnost platby zavedl celý stát USA. Nejde ale o Floridu, nýbrž o Ohio.
V květnu 2018 dovolil okres Seminole County na Floridě platbu některých daní a poplatků v kryptoměně Bitcoin. Na první stát USA, který by něco takového umožňoval, se však čekalo až do nynějška. Stalo se jím Ohio, které na stránce ohiocrypto.com (z ČR nedostupná) umožňuje placení 23 různých typů daní právnických osob nejen klasickými způsoby, ale také pomocí Bitcoinů. Kryptoměnám to tak dává trochu větší legitimitu, neboť většinou se kvůli vyšší anonymitě používají spíše pro nelegální činnosti.
 
Bitcoin logo
 
O zpracování plateb se postará systém BitPay. Ten se také postará o vyrovnávání vysoké volatility kryptoměny. Plátce daně tak má 15 minut na zaplacení, během kterých se mu nemění kurz. Bude-li tedy kurz horší, BitPay to vezme na svá bedra. Naopak, pokud by se cena Bitcoinu během těchto 15 minut zvýšila, připíše si je k dobru BitPay. Samotné Ohio s žádnou kryptoměnou nepřijde do styku, to bude dostávat na účet platby v dolarech. Během prvních tří měsíců nebudou platby zatíženy žádnými poplatky, poté to vyskočí na 1 %, což je stále mnohem méně než 2,5 % u kreditních karet.
 
Že jsou kryptoměny hodně volatilní v rámci krátkých časových úseků, dokládá i fakt, že během psaní této aktuality cena Bitcoinu vyrostla o 2,2 % poté, co během předcházejících dvou hodin spadla o více než 7 %.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama