reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Phanteks uvádí hybridní skříň Eclipse P600S

23.1.2019, Jan Vítek, aktualita
Phanteks uvádí hybridní skříň Eclipse P600S
Společnost Phanteks specializující se na počítačové skříně připravila nový model. Jde o Eclipse P600S, který byl nazván hybridní skříní. Ukázán byl již na CES 2019, ale nyní byl oficiálně představen, takže proč je hybridní? 
Eclipse P600S měla být jedním z klíčových produktů firmy Phanteks na CES 2019, a to i kvůli svému "hybridnímu designu", takže co ten představuje? Prostě a jednoduše to, že tato skříň je schopna pracovat jednak v tichém "stealth" režimu a pak v hlučnějším režimu, ovšem se silným chlazením, respektive průvanem skrz interiér. 
 
 
Z tohoto popisu to vypadá, jako by tato skříň prostě a jednoduše měla jen regulátor otáček svých ventilátorů, ale tak tomu není, respektive to nebude to hlavní. Jde o přední odnímatelný panel, který dokáže zakrýt ventilátorový rošt. Tento panel by pak měl být schopný alespoň trošku utlumit hluk od ventilátorů a vnitřních komponent. 
 
 
Z dalšího obrázku je vidět, že Eclipse bude k dispozici alespoň ve třech provedeních lišících se barvou předního panelu. Máme tu lesklou bílou a pak matnou šedou a matnou černou. 
 
 
Z doprovodného videa to přitom vypadá, že přední panel lze buď zcela sejmout, anebo jen pootevřít a zaklesnout za spodní pant, aby mohl vzduch lépe proudit dovnitř, což ostatně není žádná novinka. Něco podobného na předním i vrchním panelu nabízí také recenzovaná skříň Cooler Master MasterCase MC600P. Nicméně je to důležitá funkce vzhledem k tomu, že výrobce od zákazníků očekává aktivní využívání této funkce a ne jen pouze to, že po instalaci panel nechají na místě, nebo jej sundají a zapomenou na něj. 
 
Phanteks Eclipse P600S dále nepřekvapí svým bočním temperovaným sklem, které je také na pantech a pak má i příslušný regulátor otáček ventilátorů s podporou PWM, možnost vertikální montáže grafické karty a velkých radiátorů vodního chlazení. 
 
Rozměry skříně jsou 240 x 520 x 510 mm (Š x V x H), máme tu tři interní 2,5" pozice a čtyři 3,5" pozice, které lze dle specifikací rozšířit na deset. Přední ventilátorové pozice jsou tři pro 140/120mm modely se dvěma přeinstalovanými 140mm kousky. Nahoře máme dvě 140mm či tři 120mm pozice a vzadu jednu osazenou 140mm. Skříň podporuje desky formátu až EATX do šířky 280 mm, výška procesorového chladiče může být až 190 mm a délka karet do 435 mm. Přední I/O porty se pak skládají ze dvou USB 3.0, jednoho USB 3.1 Gen2 typu C a pak dvou obvyklých audio pro mikrofon a sluchátka. 
 
Doporučená cena byla stanovena na 135 liber (cca 4000 Kč) a o pár set korun méně bude stát černá verze bez bočního okna. Na všechny získáme pětiletou záruku. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama