reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Původní Diablo si nyní můžeme zahrát ve webovém prohlížeči

1.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Původní Diablo si nyní můžeme zahrát ve webovém prohlížeči
Původní titul Diablo z roku 1996 nastartoval éru akčních RPG her pro frenetické klikače. A zatímco se můžeme těšit na nové informace o chystaném Diablu 4, můžeme si jedničku zahrát přímo v prohlížeči. 
První Diablo bylo nedávno nabídnuto jako oprášený titul na GOGu, který je možné hrát bez problémů pod Windows 10 a na moderní sestavě. Fanoušci série ale spíše čekají na BlizzCon 2019, kde by měl Blizzard snad představit také Diablo 4, ovšem do listopadu je času dost a prozatím tu alespoň máme Diablo hratelné ve webovém prohlížeči
 
 
Budeme k tomu ale potřebovat buď originální soubor diabdat.mpq ze zakoupené verze, anebo si alespoň z GitHubu stáhnout soubor spawn.mpq (50 MB) a ten využít na výše odkazovaných stránkách. Ty si jej zpracují a hru spustí, ovšem v režimu shareware, což je prostě demoverze, která ale na vyzkoušení bohatě stačí. Hra pak funguje plynule včetně zvuku a osobně jsem nenašel žádný problém, snad až na ten, že dnes už něco takového skutečně těžko nadchne. 
 
Prostě si chodíme po mapě s toporným válečníkem, mágem nebo zlodějem a snažíme se uklikat k smrti v generovaných dungeonech nebo prostě v mapách, kde plníme questy.
 
Hra funguje dobře v prohlížečích Chrome, Firefox i Opera a dle Rivsoftu byla její webová verze založena na zdrojovém kódu, který rekonstruoval "GalaXyHaXz a devilution team", přičemž se máme dočkat věrné prezentace originálního titulu včetně "chyb a špatně napsaného kódu původní hry". Více se pak v tom šťourají na YouTube ve videu kanálu Modern Vintage Gamer


reklama