reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Coffee Lake je tu: šestijádrový taktovací král

5.10.2017, Jan Vítek, recenze
Coffee Lake je tu: šestijádrový taktovací král
Po pěkné řádce let nám Intel konečně servíruje desktopovou procesorovou generaci, která navyšuje počet fyzických jader. Dnes se tak můžeme podívat na to, co nám nabídne nejlepší z nových Coffee Lake - procesor Core i7-8700K. 

Herní testy


Pro otestování výkonu procesorů Ryzen ve hrách jsme si vybrali následující tituly: Call of Duty Infinite Warfare, Crysis 3, Doom, Resident Evil 6, Shadow Warrior 2, The Witcher 3 a Watch Dogs 2. Sekundovala jim stejně jako u starších procesorů grafická karta s čipem NVIDIA GeForce GTX 1080, ovšem už ne model MSI GeForce GTX 1080 Gaming X, nýbrž MSI GeForce GTX 1080 ARMOR 8G OC nastavenou tak, aby její výkon co nejvíce odpovídal verzi Gaming X, jejíž takty jsou vyšší. V případě procesorů Ryzen 3 jsme museli testovat na grafice GTX 1060 6GB, takže jejich výsledky do této kapitoly nepatří. 
 
Hry byly nastaveny stejně jako předtím na vysokou kvalitu, ale bez antialiasingu, postprocessingových věcí jako rozmazání obrazu při pohybu (motion blur) nebo uzavřených technologií jako Hairworks. Ty by zbytečně snižovaly snímkovací frekvenci, ale ne kvůli výkonu procesorů, ale grafické karty, což je pro tyto testy nežádoucí.
 
 
 
 
 
 

 
Výsledky nepřinesly žádné překvapení a ani se nečekalo, že by šestijádrový Coffee Lake v těchto testech dokázal nabídnout něco výrazně lepšího než Core i7-7700K se čtyřmi jádry, když nic podobného obvykle ani nepředváděly čtyřjádrové až osmijádrové Ryzeny. V jejich případě ale byly tyto testy ještě poznamenané problémy při nástupu celé platformy, kdy jsme ještě nevěděli to, co víme teď a kdy ani nebyly k dispozici vylepšené verze BIOSů či příslušný výkonnostní plán pro Windows 10.  

reklama