reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ryzen 1700X a 1800X v testech: AMD povstalo

10.3.2017, Jan Vítek, recenze
Ryzen 1700X a 1800X v testech: AMD povstalo
Dnes už se konečně podíváme na výkon procesorů AMD Ryzen, a to rovnou na dva nejvýkonnější modely, Ryzen 7 1700X a 1800X. Ty nám nabídnou 8 fyzických jader s podporou SMT, a tak mohou směle bojovat i proti těm nejvýkonnějším desktopovým Intelům.
O procesorech Ryzen toho bylo na našem serveru už napsáno dost. Stačí se podívat do příslušné sekce o procesorech AMD, kde jsme o nich informovali v poslední době až příliš. Ale to je pochopitelné, když jde o zdaleka nejzajímavější téma posledních let, které je spoojeno s AMD. Dostupné informace jsme pak zahrnuli do celého článku o procesorech Ryzen při příležitosti jejich vypuštění na trh 2. března:
Nyní se už budeme věnovat praktické stránce věci, a to testování samotného hardwaru. Od AMD jsme dostali k dispozici dva nejvýkonnější procesory Ryzen 7 1700X a 1800X, které srovnáme především s nejvýkonnějším modelem desktopové generace Kaby Lake.



Podíváme se na syntetické, praktické i herní testy a zvláště se zaměříme na problematiku SMT. AMD totiž vůbec poprvé uvedlo na trh procesory s technologií SMT (Simultaneous MultiThreading), kterou Intel u svých procesorů označuje jako Hyperthreading. Bohužel se objevily s tím spojené problémy, které způsobuje neefektivní využití procesorových jader, a v podstatě se tak zcela zbytečně a uměle škrtí výkon procesorů Ryzen. To se ukazuje především ve hrách, na což se zaměříme.



Ryzen 7 1800X připravený pro chladič Noctua

Poté budeme zkoumat také spotřebu procesorů Ryzen a zda odpovídá tomu, co od nich očekáváme vzhledem k udávanému TDP a nakonec se podíváme na přetaktování.
reklama